9 ilde yapılan FETÖ operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Manisa merkezli 9 ilde yapılan operasyonda; Türk Silahlı Kuvvetleri'i (TSK) içerisinde silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'nin yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesince gözaltına alınan 15 şüpheli arasından 4’ü tutuklandı.

Manisa merkezli olarak toplamda 9 ilde yapılan operasyonda; Türk Silahlı Kuvvetleri'i (TSK) içerisinde silahlı terör örgütü FETÖ-PDY yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 15 şüpheli arasından 4’ü tutuklandı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın; yürüttüğü  FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanması soruşturması kapsamında; Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekipleri, Pazartesi günü Manisa merkezli toplam 9 ilede; İzmir, Kayseri, Ankara, Kütahya, Karabük, Mardin, Rize, ve Osmaniye şehirlerinde operasyon düzenlendi. 

Operasyonlar neticesinde; 11'i muvazzaf olan, 2'si görevden ayrılan ve 3'ü ihraç edilmiş olan toplamda 15 asker gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü; B.Y., M.M., M.Y. ve M.S. tutuklandı. Bir kişi G.Y. savcılık tarafından serbest bırakılırken; 10 kişi ise; S.O., A.P., A.Ş., F.T., İ.Ö.D., İ.C., V.T., Ş.C.Ş., M.F.Y. ve F.Ö.  adli kontrol şartıyla birlikte serbest bırakıldı.