5 Yerli film bu hafta vizyona giriyor

Sinemaseverler bu hafta yerli filme doyacak. Tam 5 yerli film bu hafta beyaz perdeyle buluşacak.

Pandemi nedeniyle son bir buçuk yılda durma noktasına gelen yerli sinema sektörü yeniden hareketleniyor. Bu hafta sinema salonları yeni yerli yapım filmlerle buluşacak. İşte bu hafta vizyona girecek yerli filmler: 

AKİF

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Milli Mücadele yıllarında yaşadıklarını konu alan filmin başrollerinde Fikret Kuşkan, Yavuz Bingöl ve Murat Han yer alıyor. Filmde, Fikret Kuşkan Atatürk'ü, Yavuz Bingöl ise Mehmet Akif Ersoy'u canlandırıyor. Çekimlerine 2020'de başlanılan film bu hafta seyirci ile buluşacak.

BİR NEFES DAHA

Bonzai bağımlısı bir gencin kendi iç savaşını konu alan filmin yönetmen koltuğunda Nisan Dağ yer alıyor. İkinci uzun metrajı ile seyirci karşısına çıkan yönetmenin filminde Oktay Çubuk başrolde yer alıyor. 

GÖLGELER İÇİNDE

Erdem Tepegöz'ün yönettiği, Numan Acar, Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz ile Emrullah Çakay'ın rol aldığı film, bilim kurgu türünde bir bağımsız yapım. Çekimleri Gürcistan'da tamamlanan filmde bir fabrikada çalışan işçiler üzerinden yalın ve etkileyici bir sistem eleştirisi yapılıyor. 

ME NOKTA ALİ 

Komedi türündeki "Me Nokta Ali" nüfus dairesinde adı yanlış yazılan Ali'nin öyküsünü konu alıyor. Yönetmenliğini Engin Akyıldırım'ın üstlendiği komedi filminde İlkin Oğuzhan Çakır, Ayhan Taş, Hacı Ali Konuk ve Merve Sevi yer alıyor.

KOLEJ RÜYASI - LİSE GÜNLÜKLERİ

Lise macerasının konu edildiği “Kolej Rüyası: Lise Günlükleri” gençlik filminin oyuncu kadrosunda Halil Söyletmez, Barbaros Dikmen, Özüm Çakır, Kaan Yılmaz, Doğa Konakoğlu, Özkan Sağın gibi isimler yer alıyor.

 

Yorumlar