Tunceli’de terör örgütleriyle ilişiği olan 418 öğretmen açığa alındı

Tunceli'de terör örgütleriyle ilişiği olduğu tespit edilen 408'i öğretmen 540 personelin açığa alındığı Tunceli Valiliği tarafından duyuruldu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da Doğu ve Güneydoğu'ya teşvik programında, terör örgütleriyle ilişkili oldukları tahmin edilen 14 bin öğretmenin tedbir amacıyla görevden uzaklaştırılacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Tunceli'de görevli 418 öğretmen ve 86 memur görevden uzaklaştırıldı.

TOPLAM 540 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

Tunceli Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapmakta olan 418 öğretmen, 86 memur ve diğer görevlerde istihdam edilen personeller olmak üzere toplamda 504 personel hakkında, Milli Eğitim Bakanlığınca görevden uzaklaştırma kararı verilmiştir" denildi.

TERÖRE DESTEK VEREN 11 BİN 500 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı'nca terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle 11 bin 500 öğretmen açığa alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda terör örgütü destekçisi öğretmenlere yönelik operasyon başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle 11 bin 500 öğretmen açığa alındı.

AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMEN SAYISININ 14 BİNE ULAŞMASI BEKLENİYOR

Valiliklerin koordinesinde yürütülen soruşturma sonuçları ile birlikte açığa alınan öğretmen sayısının 14 bine ulaşmasının beklendiği bildirildi.

FETÖ'CÜ YAZARLARIN YAZDIĞI DERS KİTAPLARI TEKRAR YAZILACAK

Hain darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturmasına ilişkin operasyonlar devam ederken bir yandan da FETÖ'cü hainlerin bıraktığı izler de temizleniyor. Soruşturmaya yönelik temizlik kapsamına Milli Eğitim Bakanlığı'nın darbe girişiminden önce hazırlattığı ders kitapları da alındı. FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütü ile bağlantıları tespit edilen öğretmenlerin hazırladığı ders kitapları incelendikten sonra imha edilecek.

Yorumlar