335 kişiyi taşıyan Rus yol gemisinde patlama meydana geldi

Baltık Denizi'nde içerisinde 335 yolcu bulunan feribotta patlama meydana geldi. Feribot alevler içinde kaldı. Litvanya ve Rusya sahil güvenlik ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

Baltık Denizi'nde seyir halinde olan ve 335 kişiyi taşıyan Litvanya'ya ait bir feribotun motor dairesinde patlama yaşandı. Litvanya ordusu, feribotun yandığını duyurdu. Litvanya ve Rusya sahil güvenlik ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

Kaliningrad şehrinin 135 kilometre açığında, uluslararası sularda seyir halinde olan Danimarka merkezli DFDS SEAWAYS şirketine ait "The Regina Seaways" adlı yolcu feribotunda yangın çıktı.

YANGINDAN SONRA PATLAMA OLDU

Almanya'nın Kiel şehrinden Litvanya'nın Klaipeda şehrine yolcu taşıyan feribotta çıkan yangının patlama sonu meydana geldiği belirtildi.

PATLAMANIN SEBEBİ BİLİNMİYOR

Rus ve Litvanyalı kurtarma ekipleri feribota ulaşmak üzere yola çıkarken, bir kurtarma helikopterinin bölgeye sevk edildiği bildirildi. Şirketten yapılan açıklamada, yolcular arasında yaralanan bulunmadığı, gemidekilerin tahliyesi için hazırlık yapıldığı ifade edildi. Patlamanın sebebi henüz bilinmiyor.

Yorumlar