FETÖ soruşturması kapsamında 3 şirkete daha kayyum atandı

Sakarya'da terör Fethullahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağlayan 3 firmaya kayyum atandı.

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında devam eden operasyopnlarda terör örgütüne finansal destek sağlayan firmalar da tek tek tespit ediliyor. Fethullahçı Terör Örgütü ile ilişkisi tespit edilen firmaların yönetimine kayyumlar atanarak devlet idaresinde işletiliyor. Yapılan son operasyonlarla 3 şirkete daha kayyum atandı. Sakarya'da yapılan operasyonlarla gıda, güvenlik ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren 3 firmaya kayyum atandı. 'Bereket Yemek', 'Ulusoy Güvenlik Sistemleri' ve 'Doğu Karadeniz İnşaat Malzemeleri' şirketlerine kayyum atanmasına karar verdi. Sakarya'da daha önce de 15 şirket için kayyum kararı alınmıştı. 

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 şirkete kayyum atandı.

SORUŞTURMAYI SAKARYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BAŞLATTI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma doğrultusunda, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddia edilen firmalara yönelik çalışma yürütüldü.

GIDA, İNŞAAT VE GÜVENLİK ALANINDA FAALİYET GÖSTEREN 3 FİRMAYA KAYYUM KARARI

İnşaat, güvenlik ve gıda alanlarında faaliyet gösteren 3 şirketi belirleyen SakaryaCumhuriyet Başsavcılığı kayyum ataması için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu.

DAHA ÖNCE 15 ŞİRKETE KAYYUM ATANMIŞTI

Başvuruyu değerlendiren hakimlik, "Bereket Yemek", "Ulusoy Güvenlik Sistemleri" ve "Doğu Karadeniz İnşaat Malzemeleri" şirketlerine kayyum atanmasına karar verdi.

Sakarya'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında daha önce de 15 şirkete kayyum atanmıştı.

Yorumlar