Anayasa Komisyonu Üyeleri mini anayasada 7 madde de uzlaşmaya varıldığını açıkladı

TBMM Anayasa Komisyonu'nun AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri, mini anayasa çalışmalarında 7 madde de ortak mutabakata varıldığını açıkladı.

TBMM Anayasa Komisyonu'nun AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri,  mini anayasa çalışmalarında 7 madde de ortak mutabakata varıldığını açıkladı. 

İşte partilerin temsilcilerinden mini anayasa açıklaması: 

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül: 

Bugün itibariyle partilerimizin görevlendirdiği 3 uzlaşma komisyonu üyesi olarak çalışmalarımızı tamamladık. Uzlaştığımız maddeleri, yaptığımız çalışmaları, değerlendirmeleri sayın genel başkanlarımıza ileteceğiz ve sayın genel başkanlarımızın yapmış olduğu çalışmalar, yapacakları değerlendirmeler sonrasında da bunun yasalaşacağını, kanunlaşacağını ve ilk etapta Meclis açıldığında gündeme geleceğini düşünüyoruz. Mevcut anayasadaki 7 maddede uzlaşma sağladık. Bu birkaç madde daha artabilir ya da farklı değişiklikler de olabilir. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: 

Parti liderlerimize bizim bitirdiğimiz kısımlar aktarılacak. Bu çalışma Meclis gündemine gelecek. Anayasa gibi bir çalışma yaparken bizim arzumuz bütün partilerin yer almasıydı. Bu çerçevede arkadaşlarımızla samimi bir çalışma yürüttük. Bundan sonra süreç bitmiş değil. Çalışmanın parti liderlerine gittikten sonra yeni ekleme veya çıkarmalar olabilir. Anlaşamadığımız konularda ilerleyen günlerde anlaşma olabilir. Süreç hemen bitmiyor. Güzel bir çalışma yürüttük.

'HSYK'YLA İLGİLİ MUTABAKAT SAĞLANAMADI'

Sözünü ettiğimiz 7 madde ağırlıklı olarak yargıyla alakalıdır. HSYK'yla ilgili tam bir mutabakat sağlanamadı. Bu konuda farklı görüş ayrılıkları var. Bu ayrılıklar muhafaza ediliyor.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak: 

Bir buçuk aylık zaman sürecinde 9 toplantı gerçekleştirdik. Şimdlik en az 7 maddeyi mutabakatla sonuçlandırdığımızı ifade ediyoruz. Paket liderlere sunulacak. Gerçekten MHP olarak, sürecin en başından uzlaşı içerisinde, milletin beklentileri ve devletin ihtiyaçlarını da gözeterek bir metin ortaya çıkardığımızı ifade etmek istiyorum.

Yorumlar