Boğaz Köprüsü Havai Fişek Gösterisi son durum ne? 29 Ekim Kutlama programı belli oldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının bu yıl 93. Yıl dönümü kutlanıyor. Tüm yurtta düzenlenecek olup, bu özel günün kutlamaları çerçevesinde her yıl boğaz köprüsünde düzenlenen havai fişek gösterisinin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili bir açıklama gelmedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. Yıldönümü yarın (29 Ekim Cumartesi) yurt genelinde 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde törenler ile kutlanacak. Her yıl düzenlenen kutlama programı kapsamında çeşitli törenler ve gösteriler düzenleniyor. Bu yılda 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde kutlama programı oluşturuldu. 29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları İstanbul'da da büyük çoşku ile kutlanacak olup diğer illerden farklı olarak kutlanan ve adeta geleneksel hale gelen Boğaz Köprüsü Havai Fişek Gösterisi kutlamalarının yapılıp yapılmayacağı ile ilgili İstanbul Valiliği tarafından bir açıklama gelmezken, geçtiğimiz yıl yapılması planlanan Boğaz Köprüsü Havai Fişek gösterisi de son dakika ertelemişti. İstanbul Valiliğinden bu yıl 29 Ekim 2016 Cumartesi Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ile ilgili yapılan açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları münasebetiyle bayramın başlangıç ve bitiş saatleri arasında resmi kurumların Türk bayraklarıyla donatılacağı belirtilirken programın detayları da verilirdi.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

Her yıl Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında düzenlenen ve tam anlamı ile görsel bir şölen olan Boğaz Köprüsü Havai Fişek Gösterisinin bu yıl yapılıp yapılmayacağı ile iglili İstanbul Valilili tarafından bir açıklama gelmezken, Valilik tarafından yayınlanan 29 Ekim Kutlama programında gösteri ile ilgili herhangi bir düzenlemenin olmadığı dikkat çekti.

GEÇTİMİZ YIL İPTAL EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da 1. köprüde yaplacak olan gösteri son anda iptal edilmiş olup, gösterinin iptal edilme sebebinin geçmiş dönemde yaşanan terör olayları olduğu gösterilmişti.

TARKAN ÜCRESİZ KONSER VERECEK

Ünlü Pop Müzik sanatçısı Tarkan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Antalya Expo 2016'da ücretsiz konser verecek.

 

TÖREN TAKSİM'DE BAŞLAYACAK

Cumhuriyetin 93. Yıldönümü kutlama programı ile ilgili İstanbul Valiliği internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları münasebetiyle bayramın başlangıç ve bitiş saatleri arasında resmi kurumların Türk bayraklarıyla donatılacağı belirek, yapılan duyuruda , 28 Ekim Cuma günü saat 13.00'da Taksim Cumhuriyet Anıtında yapılacak çelenk sunma töreniyle başlayacağı belirtilirken, kutlamaların 29 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'de WOW İstanbul Hotel Ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonundan sonra sona ereceği belirtildi. Cumhuriyet Bayramı Program detayları ise şöyle;

28 EKİM 2016 CUMA ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Yer : Taksim Cumhuriyet Anıtı Saat :13:00

*Tören saat 12:40’tan itibaren protokolün gelişlerini müteakip başlayacaktır.

TEBRİKLERİN KABULÜ TÖRENİ

Yer : İstanbul Valiliği Saat : 09:30

KUTLAMA TÖRENİ VE TÖREN GEÇİŞİ

Yer : Vatan Caddesi / Fatih Saat : 10:30

CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU

Yer : WOW İstanbul Hotel Ve Kongre Merkezi Saat : 18:00

(Resepsiyon Davetiyeleri Protokol Şube Müdürlüğütarafından gönderilmiştir.)

 

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPANACAK

Cumartesi günü gerçekleştirilecek Cumhuriyet Bayramının 93. Yıldönümü kutlamaları nedeniyle kutlamalara ilişkin alınan emniyet ve trafik tedbirleri kapsamında 23 Ekim 2016 Pazar günü prova ve 29 Ekim Cumartesi günü saat 07.30’dan tören bitimine kadar araç trafiğine bazı yolların kapatılacağı açıklanırken kapalıyollara alternatif güzergâhlar aşağıda belirtilmiştir.

TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) gidiş ve geliş istikametleri,

D-100 Topkapı istikametinden Vatan Caddesi girişi,

10. Yıl Caddesinden Vatan Caddesi girişi,

Oğuzhan Caddesinden Vatan Caddesi girişi,

Halıcılar Caddesinden Vatan Caddesi girişi,

Akşemsettin Caddesinden Vatan Caddesi girişi,

Sofular Caddesinden Vatan Caddesi girişi,

Akdeniz Caddesinden Vatan Caddesi girişi,

 

ALTERNATİF GÜZERGÂHLAR

Millet Caddesi,

Fevzi paşa Caddesi,

Yorumlar