27 Aralık Perşembe günü hangi iller tatil? Kar tatili var mı? Ankara, İstanbul, Bolu, Bursa, Samsun

Soğuk hava şartlarının yurt genelinde hüküm sürmesi üzerine beklenen kar yağışları birçok bölgede etkili olacak. 27 Aralık perşembe günü buzlanma riskine karşın eğitime hangi illerde ara verildi? İşte tüm detaylar...

Dün çoğu il ve ilçe hava muhalefeti yüzünden eğitime bir gün ara vermişti. Bugün kar yağışı yurt genelinde etkisini sürdürürken bazı valiliklerden açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde hava sıcaklıklarının daha fazla düşeceğini ve buzlanma tehlikelerine karşı vatandaşı uyardı. 27 Aralık okullar tatil mi? Hangi illerde tatil?

ORDU'DA Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinde perşembe günü okullarda eğitim-öğretime ara verilmiştir.

KAHRAMANMARAŞ'IN GÖKSUN İLÇESİ TATİL

TOKAT'IN REŞADİYE VE ERBAA İLÇESİNDE TATİL

BİNGÖL'ÜN KARLIOVA, Adaklı, Kiğı, Yedisu İLÇESİ TATİL

TUNCELİ'DE KAR ENGELİ YÜZÜNDEN EĞİTİME ARA

GİRESUN 27 ARALIK PERŞEMBE GÜNÜ TATİL

SİVAS YİNE TATİL

ADIYAMAN'IN ÇELİKHAN İLÇESİNE TATİL

Sivas'ta bu sabah daha fazla etki gösteren kar nedeniyle  eğitime ara verildi süre 1 gün daha uzamış oldu. Sivas valiliği, "Öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için; ilimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının, 27.12.2018 Perşembe günü 1 (bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır." sözlerine yer verdi.

RİZE - İKİZDERE'DE 27 ARALIK PERŞEMBE GÜNÜ TATİL

Rize'nin İkizdere ilçesinde, olumsuz hava koşulları insanlara engel oluyor haliyle eğitime ara verilmesi kaçınılmaz oldu. Kar dolayısıyla 22 köy yolunun ulaşıma kapandığı ilçede yol açma çalışmaları halen sürüyor.

Çorum - Sungurlu'da tatil var mı?

Çorum'un Sungurlu ilçesinde dün tatil verilmişti, yoğun kar ve buzlanma tehlikeleri yüzünden yarın yani 27 Aralık Perşembe tatil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit: "Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Sungurlu ilçemizde temel ve orta öğretim okullarımız da taşımalı eğitim öğrencilerimize Perşembe günü tatil kararı alınmıştır. Öğrencilerimizin bugünü kitap okuyarak geçirmelerini diliyoruz" açıklamalarına yer verdi.

GÜMÜŞHANE'DE OKULLAR PERŞEMBE GÜNÜ TATİL Mİ?
Gümüşhane'de hava sıcaklığının ani düşmesi sebebiyle kar etkisini göstermişti. İl genelinde olan tüm okullar 27 Aralık Perşembe günü tatil.

Ayrıca aşırı soğuklara bağlı olarak meydana gelecek buzlanmadan ötürü doğacak mağduriyetin engellenmesi için, resmi, örgün ve yaygın eğitim kurumları ve özel eğitim veren resmi, özel okul, kreş kurumlarında eğitime 27 Aralık Perşembe günü 1 gün süreyle ara verildi.

MALATYA KARA TESLİM OLDU

Malatya'da yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle 4 ilçede eğitime 1 gün ara verildi. Hekimhan, Pütürge, Kuluncak ve Arapgir ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği açıklandı.

İstanbul tatil mi?

İstanbul valisi Ali Yerlikaya'dan resmi bir açıklama gelmedi. Öğrenciler dört gözle tatil haberini bekleyerek Ali Yerlikaya'nın twitter hesabına akın ediyor.

Aksaray 27 Aralık Perşembe günü tatil mi?

Aksaray Valiliğinden son dakika açıklaması geldi ve 27 Aralık Perşembe günü yani yarın eğitime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu personelleri de bu tatilden yararlanıyor.

Bazı illerin valiliklerinden henüz resmi açıklama gelmedi, geldiğinde bu yazı anbean güncellenecektir.

Yorumlar