22 Ekim Cumartesi reyting sonuçları dizi ve yarışmalar savaşı

22 Ekim Cumartesi akşamı reyting sonuçlarının açıklanma saati belli oldu. O Ses Türkiye, Rüzgarın Kalbi, Tatlı İntikam, Kertenkele, Seksenler, Kalbimdeki Deniz arasındaki savaşı kim kazandı?

22 Ekim 2016 akşamı reyting sonuçları açıklandı. Her akşam hangi dizi ya da hangi programın en çok izlenilen kapasitesine ulaştığı, tv severlerce çok merak ediliyor. Hafta sonunu evde geçiren kişilerin en çok tercih ettiği programın hangisi olduğu konusu da belirlendi. O ses Türkiye, Rüzgarın Kalbi, Tatlı İntikam, Kertenkele, Seksenler, Kalbimdeki Deniz derken işte en doğru TOTAL gerçekleri karşınızda

22 EKİM REYTİNG SONUÇLARINA DAMGASINI VURDU

TV8 ekranlarına damgasına vuran ses yarışması O Ses Türkiye ile birlikte eski revacını bir türlü yakalayamayan Star TV var mısınız yok musunuz'un yarışını kazanan; Kanal D ekranlarında yayınlanan geçlik dizisi Tatlı İntikam ile Fox TV yeni Dizisi Kalbimdeki Deniz; ATV Kertenkele Yeniden Doğuş ile Show TV İlişki Durumu Evli. İşte bu akşam yaynlanan programlardan hangisi yayınlandığı kazanala en çok izlenme oranını yakalatı. Reyting sonuçlarına bakılacak olursa, herkesin devamlı olarak izlemese de İlişki Durumu Evli'ye bir kere baktığı gözlemlendi. Sebebi ise geçtiğimiz hafta final yapacağı iddialarıydı. Gece 11.30'da başlayan dizini final bölümü olmaması herkesi sevindirdi. 

22 EKİM CUMARTESİ REYTİNG SONUÇLARI TOTAL

22 EKİM REYTİNG SONUÇLARI AB

REYTİNG

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.Ölçüm yapılan dört tane grup var. A/B, C1, C2, D/E. Bu grupları oluştururken hane reisinin eğitim ve mesleğine bakılıyor. Eğitim düzeyi yüksek olan insanlar A/B dediğimiz grubu oluşturuyor. C ve D/E grubu ise daha alt geliri temsil eden insanlar. Total ise bütün bu grupların toplamı demek.

REYTING (TOPLAM İZLEME ORANI) % : Belirli bir zaman diliminin dakikası başına düşen ortalama izleyici oranı. Toplam türk televizyon seyircisinin izleme oranı %.

SHARE (İZLENME PAYI) % : Bir kanalın ve programın belirli bir zaman diliminde toplam televizyon izlemeden aldığı pay. 

REYTİNGLER SAAT KAÇTA AÇIKLANIYOR

Bir gün öncesi verilerine göre hazırlanan reytingler, her sabah saat 10.00'da yayınlanmaktadır. 23 Ekim reytingleri yayınlandığı an da haberimiz güncellenecek

Yorumlar