2018 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercih kılavuzu

2018 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS'ye giren tüm öğrenciler bu sorunun cevabını araştırıyor. Merakla beklenen YKS tercih kılavuzu sizler için Ajanshaber'de.

Şüphesiz 2018'in en çok konuşulan konularından biri tüm öğrencilerin ve ailelerin nefesini tuttuğu YKS. 01.07.2018 Pazar günü tamamlanan sınavın ardından tüm öğrenciler merakla tercihleri ne zaman yapacaklarını araştırmaya başladı bile. 2018 YKS tercihleri ne zaman yapılacak sorusu hem sınava giren öğrencilerin hem de velilerin merak ettiği en büyük soru işareti. Peki 2018 YKS tercih kılavuzuna nereden ve nasıl ulaşılacak? Ajanshaber sizler için 2018 YKS tercih kılavuzu ve tercih zamanı hakkındaki tüm sorularınızı cevapladı.

2018 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Tüm Üniversite adayı öğrenciler ile aileler 2018 YKS'nin sona ermesiyle derin bir nefes aldı. En az evlatları kadar heyecanlı ve stresli bir dönemi geride bırakan aileler de yeni bir bekleşin içindeler. 2018 YKS biter bitmez öğrenci ve velilerin kafalarındaki ilk soru işareti 2018 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? Üniversite adayı öğrencilerin YKS konuları, puan ağırlıkları, YKS sınav saati, YKS süresi gibi soruları sınavın sona ermesinin ardından sona erse de sorular ne yazık ki bitmek bilmiyor. Şimdi kafalardaki ilk soru 2018 YKS tercihi. Biz de Ajanshaber olarak üniversite adayı öğrenci arkadaşlarımız ve ailelerine yardımcı olmak için haberimizde tüm detayları sizler için hazırladık.

2018 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

Lise son sınıf öğrencilerinin tüm sene boyunca hazırlandıkları ve hayallerindeki mesleklere adım atmak için gitmeyi düşlediği üniversiteye ulaşmalarına çok az bir zaman kaldı. 2018 YKS bittiği andan itibaren derin bir nefes alan tüm öğrenciler ile birlikte ailelerin kafasındaki ilk soru 2018 YKS tercihleri ne zaman yapılacak ? Sıkı bir çalışma maratonunun ardından heyecanla beklenen sınav sona erdiğine göre artık tercihlere de iyice az kaldı. Tercih yapmak için sabırsızlanan öğrencilerin doğru tercihleri yapmak için 2018 YKS tercih kılavuzuna mutlaka göz atmaları gerekiyor. 

YKS TERCİH KILAVUZU

Doğru tercihi yapmak için araştırmalara başlayan üniversiite adayı öğrenciler ve aileleri öncelikle şunu bilmeli ki en doğru tercihi yapmak için ne kadar araştırma yaparsanız yapın size en doğru ve en güvenilir verileri ve bilgileri ÖSYM tercih klavuzu verecektir.

ÖSYM TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

SINAV SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK

Üniversite adayı öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Aday öğrenciler sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile birlikte ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekleri gibi mobil uygulamalarından da öğrenebilecekler. ÖSYM'nin internet sayfasındaki duyuruların tümü adaylara tebliğ hükmünde. Bu sebeple aday öğrencilerin ÖSYM sayfasını devamlı olarak takip etmeleri çok önemli.

Yorumlar