Emekli Maaşları 2017’de kaç lira olacak? En düşük emekli maaşı belli oldu

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren emekli maaşları kaç lira olacak sorusunun cevabı belli oldu. Buna göre emekli sandığı emeklilerinin 2017 yılında en düşük maaşları bin 752 lira olurken, SSK emeklileri ise en az 1.386 lira alacaklar.

Emeklilerin yeni yılda ne kadar emekli maaşı alacakları ile ilgili açıklama geldi. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 2017 Ocak Ayı Emekli maaş zamları belli oldu. Kısa bir süre öcen belli olan zammlı maaşlara göre, emekli sandığından emekli olan vatandaşlar için en düşük emekli maaşı bin 752 TL olacak. Sosyal Sigortalar Kurumundan(SSK) emekli olan vatandaşların maaş zamları ise enflasyon rakamlarına göre belli olacak. Buna göre SKK'dan emekli olan vatandaşlar enflasyona göre en az alacakları emekli maaşları, bin 386 Lira olacak. 2017 Zamlı Emekli Maaşları tahmini rakamlara göre; en düşük aylık esnaf emeklilerinde (BAĞ-KUR) Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) verilerine göre; Ocak'ta en düşük maaş 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılarda bin 386, 2000'den sonrakilerde 826, Bağ- Kur esnaf emeklilerinde bin 204, Bağ- Kur tarım emeklilerinde ise 948 liraya yükselecek. Temmuz'da maaşları yüzde 5 artırılan memur emeklileri Ocak'ta da yüzde 3 zam alacaklar.

EN DÜŞÜK MAAŞ BİN 752 TL

Yılsonuna yaklaştığımız bugünlerde kamu kurumlarında çalışanların ve bu kurumlardan emekli olanların 2017 yılında ne kadar maaş alacakları ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. 2 ay sonra Ocak ayında zamlı maaş alacak olan Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinden emekli sandığı emeklileri en düşük bin 752 lira maaş alacaklar.

SSK VE BAĞ-KUR LULAR ENFLASYON RAKAMLARINI BEKLEYECEK

Emekli maaşları ile ilgili yapılan hesaplamalara göre, en düşük memur emeklisi maaşı bin 752 liraya çıkarken, buna enflasyon farkı eklenmesi ihtimali konuşulurken, işçi ve Bağ-Kur emeklileri 2017 yılında alacakları yeni maaşını öğrenmek için bu yılın ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon oranını beklemek durumundalar. SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yılın Ocak ve Temmuz dönemlerinde, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. Bu nedenle 2016'nın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon rakamları; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammını belirleyecek. 

 

FARK YÜZDE 3.5 ÇIKARSA

SSK ve Bağ-Kur'luların maaş zamlarının yüksek olabilmesi için yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 3'ün üzerinde olması bekleniyor. Eğer Enflasyon rakamaları yüzde 3.5 civarında çıkarsa; Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) verilerine göre; Ocak'ta en düşük maaş 2000 yılından önce emekli olan SSK'lılarda bin 386, 2000'den sonrakilerde 826, Bağ- Kur esnaf emeklilerinde bin 204, Bağ- Kur tarım emeklilerinde ise 948 liraya yükselecek. Temmuz'da maaşları yüzde 5 artırılan memur emeklileri Ocak'ta da yüzde 3 zam alacak.

GEÇEN YIL SEYYANEN 100 TL ÖDENMİŞTİ

her yıl iki kez zam alan emekliler Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere iki defa maaşlarında artış meydana geliyor. 2016 yılında ise bu zamlara ilaveten ayrıca seyyanen 100 lira da ödenmişti. Bu artış sadece emeklilere değil, bu yıl içinde emekli olacak çalışanların maaşlarına da ekleniyor.

Yorumlar