YLSY Sınavı Başvuruları başlıyor! Şartları ve sözlü sınav detayları belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığının 2016 Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) sınavı başvuruları 26 Ekim’de başlıyor. Sözlü Sınav ve başvuru şartları kısa bir süre önce belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafındana Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları seçme sınavının (YLSY) başvuruların ne zaman başlayacağını merak edenler için beklenen açıklama geldi. Buna göre, YLSY Başvuruları 26 Ekim Çarşamba günü başlayıp 2 Kasım tarihinde sonra erecek. 2016 yılında üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla resmî burslu statüde yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek üzere yurt dışına toplam 900 öğrenci gönderilecek.  Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek için başvuru yapmak isteyen adaylar, tercihlerini 26 Ekim 2016 – 02 Kasım 2016 tarihleri arasında ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ( https://ais.osym.gov.tr )internet adresinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapacaklar.

BAŞVURULAR 26 EKİM’DE

Millî Eğitim Bakanlığı tarafındın Yükseköğretimlerini yurtdışında görmek isteyen öğrencilere sağlanan YLSY sınavının 2016 yılı başvuruları 26 Ekim Çarşamba başlıyor.  Yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimi görmek üzere yurt dışına toplam 900 öğrenci gönderilecek. Yurtdışında yüksek lisans yapmak isteyen adaylar başvurularını AİS’ten T. C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile yapacaklardır.

 

2016 YLSY TERCİH TABLOSU İÇİN TIKLAYIN

2 KASIM’DA SONA ERECEK

Yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 2  Kasım.

BAŞVURU ŞARTLARI

2016 YLSY Başvuru yapacak adayların şu şartları taşımaları gerekiyor.

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* Başvuru tarihi bitimine kadar ilgili lisans alanlarından mezun olmak,

* 2013 Sonbahar, 2014 İlkbahar-Sonbahar, 2015 İlkbahar-Sonbahar ve 2016 İlkbahar dönemlerinde yapılan ALES’te, tercih edilebilecek programın kabul ettiği puan türünden en az 70 almış olmak,

* Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması “4 üzerinden 2.50”, “100 üzerinden 65,00" veya daha yukarı olmak,

* 1986 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak,

2016-YLSY BAŞVURU VE TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU/SEÇME İŞLEMLERİ

Sınava başvuracak adaylar, başvuru işlemlerini 26 Ekim – 02 Kasım 2016 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklardır. Başvuru işlemi 02 Kasım 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar başvuru yapmak için internette ilgili alana, T.C. Kimlik Numaraları ile şifrelerini kullanarak girebileceklerdir. Buraya girilecek şifre adayların, ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda sınava başvuru esnasında edindikleri şifredir.

Şifresi olmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine şahsen başvurarak yeni şifrelerini edineceklerdir. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinin adresleri http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Bu şifre daha sonra ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda yapılacak tüm işlemlerde de kullanılacağından, adayların bu şifreyi unutmayacakları şekilde belirlemeleri gerekmektedir.

BAŞVURU ÜCRETİ  

YLST başvurusu yapan adaylar; Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru/seçme ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar 15,00 TL olan başvuru ücretini ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatıracaklardır. Başvuru ücreti ödeme işlemleri 03 Kasım 2016 tarihinde, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredikartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

Yorumlar