MEB 2016 YLSY Yurt Dışında Lisansüstü Eğitim başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı 2016 YLSY– Yurt Dışında Lisansüstü Eğitim görmek isteyen adaylar için başvuruların başladığını açıkladı. Başvuru yapacak olan adaylar Tercih Tablosunu dikkatle incelemeleri konusunda uyarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2016 yılında YLSY kapsamında lisansüstü öğrenim için yurt dışına 900 aday gönderilecek olup başvuruları kabul edilip yurt dışına gitmeye hak kazanan öğrenciler için ve aylık 1.780 dolara kadar burs verileceği açıklandı. 26 Ekim’de başlayan başvurular, 2 Kasım 2016 tarihinde sona erecek. Başvuru şartları arasında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 1986 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak, Yükseköğrenimi veya kamu görevi sırasında kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak gibi şartlar yer alıyor.  2016 YLSY’ye başvuracak lisans mezunları için 2016 YLSY Tercih Kılavuzu da başvuruların başlamasıyla erişime açılırken başvuru yapacak olan adaylardan Tercih kılavuzunda bulunan Tercih Tablolarını dikkatli incelemeleri istendi.urt dışında lisansüstü öğrenim görmek için başvuru yapmak isteyen adaylar, tercihlerini 26 Ekim 2016 – 02 Kasım 2016 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesi ( https://ais.osym.gov.tr )internet adresinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapacaklar.

BAŞVURULAR 2 KASIM’DA SONA ERECEK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında yurt dışında lisansüstü eğitim görmek isteyen lisans mezunlarının başvurabilecekleri 2016 YLSY başvuruları 26 Ekim (bugün) başladı. Yaklaşık olarak bir hafta sürecek olan başvurular 2 Kasım’da sona erecek.

2016 YLSY BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

 

BAŞVURU ŞARTLARI

YLSY Tercih Kılavuzunda yer alan başvuru şartları şöyle;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

1986 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak,

Yükseköğrenimi veya kamu görevi sırasında kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak,

Askerlikle ilişiği bulunmamak.

Son başvuru tarihine kadar yurt içinde en az 4 (dört) yıllık eğitim veren fakülte/yüksekokul veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması "4 üzerinden 2.50", "100 üzerinden 65,00 veya daha yukarı olmak gerekiyor.

2013 Sonbahar, 2014 İlkbahar-Sonbahar, 2015 İlkbahar-Sonbahar ve 2016 İlkbahar dönemlerinde yapılan ALES'te, tercih edilebilecek programın kabul ettiği puan türünden en az 70 alan adaylar başvuru yapabilecekler.

2016 YLSY BAŞVURU VE TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

Yorumlar