DGS Tercih Sonuçları ve Yerleştirme puanları açıklandı

Dikey Geçiş Sınavı tercih sonuçları ve yerleştirme puanları ÖSYM tarafından açıklandı. 2016 DGS sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih yapan adaylar yerleştirme sonucunu sonuc.ösym den sorgulama yaparak öğrenebilecekler.

Dikey Geçiş Sınavı tercih sonuçları dün akşam saatlerinde açıklandı. Lisans eğitmi almak isteyen Ön Lisans mezunları geçtiğimiz günlerde eğitim almak istedikleri okulları tercih etmeleriden sonraki heyecanlı bekleyişleri dün akşam saatlerinde sona erdi. ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile 2016 DGS Tercih Sonuçlarının açıklandığı belirtildi. Yerleştirme sonuçlarının erken açıklanması adayları mutlu ederken, konuyla ilgili ÖSYM tarafından yapılan duyuru ise şöyle; "2016-DGS sonuçlarına göre; tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 16 Ekim 2016 tarihinde saat 20.43'den itibaren https://sonuc.osym.gov.tr adresli ÖSYM'nin resmi İnternet sayfasından açıklanacaktır. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir." şeklinde oldu.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Önlisans mezunlarının heyecanlı bekleyişi sona erdi. 2016 DGS Tercih Sonuçları bu akşam saatlerinde açıklandı. Bu yıl sınavın ertelnemesi ve sınav sonuçlarının teknik sorunlar nedeniyle açıklanmasındaki gecikme adayları yeni eğitim yılına geç başlayacakları için endişelendirmişti. ÖSYM'nin sonuçları alışılmışın aksine akşam saatlerinde açıklaması adayları 2016-2017 yılına başlamakta daha fazla geçiktirmemek olduğu yorumlandı.

DGS TERCİH VE YERLEŞTİRME SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'DEN ÖĞRENİLECEK

Tercih başvurusu yapan adaylar sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti kimlilk numaları ve aday şifreleri ile giriş yaptıktan sonra öğrenebilecekler.

YERLEŞEMEYENLER İÇİN EK YERLEŞTİRME 

DGS Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra, tercihlerine yerleşemeyen adaylar için yerleştirme sonuçlarından sonra adayların tercih etmemesi veya herhangi bir programa yerleşememesi durumunda adaylar, yerleştirmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı (YÖK) ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Bu durumunda adaylar, 2016-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin İnternet sitesinden öğreneceklerdir.   

YÖK'TEN ÖĞRENCİLERE ŞARTLI KAYIT

YÖK, DGS sınavına giren ve mezun olmadığı için lisans programlarına kayıt yaptıramayan öğrencilere şartlı kayıt hakkı tanındı. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-DGS kayıt tarihlerinde yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra mezun olan önlisans öğrencileri, belgelerini sunarak, lisans programlarına kayıt yaptırabilecek. Adaylar, durumlarını belgelemeleri şartıyla 2016-2017 eğitim öğretim bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2016 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilecek." Denildi. 

Yorumlar