AÖF Güz Dönemi ara sınavları ne zaman? Açıköğretim sınav sistemi değişti!

Anadolu Üniversitesi 2016-2017 Eğitim yılı AÖF Ara Sınavlarının ne zaman yapılacağı açıklandı. 26-27 Kasım tarihlerinde yapılacak olan açıköğretim vize sınavlarının sınav değerlendirme sistemi de değişti.

Uzaktan eğitim gören Anadolu Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin 2016-2017 Güz Dönemi Ara Sınavlarının ne zaman yapılacağı Açıköğretim Fakültesi’nin sınav takviminin açıklanmasından sonra belli oldu. 26 Kasım ile 27 Kasım tarihleri arasında sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde yapılacak olan sınavların sınav değerlendirme sistemi de değiştirilerek,  AÖF yeni değerlendirme sistemine göre çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi kabul edilirken bir diğer uygulama olarak yüz yüze ders sistemi getirildi.

VİZELER KASIMDA

Anadolu Üniversitesi’nde uzaktan eğitim gören öğrencilerin iki eğitim döneminde girmiş oldukları sınavlardan birisi olan vize (ara) sınavları her yıl olduğu gibi bu yılda Kasım ayında yapılacak. 26 Kasım ve 27 Kasım tarihinde yapılacak olan sınavın yerleri ve giriş belgeleri sınav tarihinden yaklaşık bir hafta önce açıklanıyor. Hafta sonu iki gün gerçekleştirilen sınav sabah ve öğleden sonra olmak üzere gün boyu iki oturum şeklinde yapılıyor.

4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU EKSİLTECEK

AÖF ara sınavlarının yapılmasına az bir süre kala Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile AÖF değerlendirme sisteminde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle, AÖF yeni değerlendirme sistemine göre çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi kabul edilirken aynı zamanda Açık öğretim fakültelerinde yüz yüze derslerin düzenleneceği  ve bu derslerin 22 Ekim tarihinden başlayacağı bildirildi.

AÖF SINAV TARİHLERİ VE DUYURULARI İÇİN TIKLAYIN

AÇIKÖĞRETİM SINAV DEĞERLENDİRME DUYURUSU

AÖF Sınavının değerlendirmesi ile ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

 

MATERYALLER E KAMPUS TE

Öğrencilerin sınavlara hazırlanmalarında etkili olacak olan, Anadolu Üniversitesi gerek temel öğrenme materyali olan kitaplarda gerekse destek materyallerin  https://ekampus.anadolu.edu.tr içinde yer aldığı ve bu kaynakların sürekli  olarak güncelleme yapıldığının altı çizildi.

GÜÇLÜK ÇEKİLEN DERSLERE YÜZ YÜZE EĞİTİM

AÜ yeni bir uygulamayı hizmete sokuyor.  Bu uygulamaya göre, Açık öğretim Sistemi'nde  işletme ve iktisat fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler, öğrenilmesinde güçlük çekilen bazı derslere yönelik  verilecek olan yüz yüze dersler ile eğitimde yeni bir sistem oluşacak. İlk yüz yüze dersler 22 Ekim’de başlayacak.  

TÜM İLLERDE YAPILACAK

Anadolu Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre yüz yüze dersler, tüm illerde ve Alanya,  Bandırma, Biga, Çorlu, Elbistan, Fethiye, İnegöl, İskenderun ve Polatlı olmak üzere 9 ilçedeki merkezlerde de gerçekleştirilecek.  Yapılacak yüz yüze derslere katılan öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. 

DERS SAATLERİ AÖF’DEN ÖĞRENİLECEK

Yüz Yüze ders alacak öğrenciler, ders aldıkları üniversitenin kütüphane, sosyal faaliyetler, konferans, sempozyum gibi birtakım olanaklarından da  faydalanabilecek. Öğrenciler, derslerin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini, bulundukları merkezdeki açık öğretim büroları ile Anadolu Üniversitesinin internet sitesinden öğrenebilecek. Yüz yüze derslerin güz dönemi 13 Ocak 2017'de sona erecek.

2016 - 2017 AÖF SINAV TAKVİMİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

Yorumlar