20 Bin Polis ve Özel Harekât Polisi Alımı için EGM’den duyuru bekleniyor

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılı için alımı yapılacağı duyurulan polis, özel harekât polisi ve polis memuru olmak üzere toplam 20 Bin polisin alınacağı tarihler için yapılacak duyuru bekleniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) geçtiğimiz aylarda bünyesinde değerlendirmek üzere çeşitli şubelerde değerlendirilmek üzere 20 Bin polis memuru, PÖH özel harekat polisi alımı yapacağını duyurmuştu. İlk etapta 10 bin KPSS şartı olmadan en az lise mezunları arasından alımını yapacağını duyurduğu Polis Özel Harekât Merkezi polis alımı yapılacaktı. 10 Ekim tarihinde alınmaya başlayacak olan 19. POMEM Özel Harekat Polisi başvuruların 17 Ekim’e ertelenmesi daha sonra da başvuru süresinin tarih belirtilmeden ileriki tarihe ertelenmesi PÖH başvurusu yapacak adayları hayal kırıklığına uğrattı.  Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapılan erteleme işleminin sebebi olarak teknik arıza gösterilirken, Özel Harekat Polisi Başvuru tarihinin Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesi üzerinden yapılacağı açıklandı. EGM daha önce 9 Bin Erkek bin bayan olmak üzere 10 bin polis memuru alımı yapacağını duyurmuştu.

HALA DUYURU YAPILMADI

Özel Harekât Polisi olmak isteyen adayların heyecanla bekledikleri PÖH Başvuru tarihi ile ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın sistemsel arıza nedeniyle ertelediği özel harekat alımları ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da dile getirdiği 10 bin polis memuru alımı için sürecin nasıl işleyeceği vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. 17 Ekim’de başlayacağını duyurulmasından sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından şu açıklama yapılmıştı.

 

SİSTEMSEL ARIZA

“Özel Harekat Branşında Yetiştirilmek Üzere 19.POMEM'e Başvuru Yapacak Adaylara YENİ DUYURU Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve online başvuruların 17 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı bildirilmiştir.

Sistemde yaşanan teknik sorunlar sebebiyle ön başvurular ileriki bir tarihte https://www.pa.edu.tr resmi internet sayfamızdan duyurulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

PÖH - ÖZEL HARKEKAT VE POLİS MEMURU POLİS ALIMI DUYURULARI İÇİN TIKLAYIN

 

POLİS MEMURU ALIMLARIDA NETLEŞMEDİ

İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu tarafından komiser yardımcılarının mezuniyet töreninde müjdesini vermiş olduğu Üniversite mezunu KPSS sınavına girmiş adaylar arasından 1000 kadın 9 bin erkek olmak üzere 10 Bin Polis Memuru alımı içinde net bir tarih henüz verilmedi. Söz konusu alımlarla ilgili Polis Akademisi Başkanlığı'nın duyuru yapması ve konuyla ilgilenen adayların bilgilendirmesi bekleniyor. 

Yorumlar