MEB'e 20 Bin Öğretmen ataması daha yapılacak

Milli Eğitim Bakanı bakanlık ile ilişiği kesilen 28 bin 163 öğretmenin yerini 40 bin norm fazlası öğretmeni etkin kullanmayı planlarken, aynı zamanda 20 bin öğretmeninde atamasının yapılacağını açıkladı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında geçekleşen darbe kalkışması sonrasında FETÖ Terör örgütü ile ilişkisi olan 28 bin 163 öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığı ile ilişkisi kesilmişti. Yurt genelinde başlatılan operasyon sonrasında ihraç edilen öğretmenlerden boşalan kadrolar için öğretmen atamaları geçekleşiyor. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yapmış olduğu açıklamada “"28 bin 163 öğretmenin bakanlığımızdan ilişiği kesildi. Ancak 40 bin norm fazlası öğretmenimizi etkin kullanacağız, şubatta atadığımız 30 bin öğretmenimizi göreve başlatacağız." dedi. Ak Parti'nin Sivas İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan Yılmaz, eğitimin bu ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu, insanları 21. yüzyıla hazır hale getirmek istediklerini ifade ederken, 20 bin öğretmeni de tekrar milli eğitim camiasına, ailesine, kurumumuza kazandırmak için de mülakatlar, çalışmalar devam ettiğini sözlerine ekledi.

"40 BİN KADRO ETKİN OLARAK KULLANILACAK"

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile MEB'den ihraç edilen öğretmenlerin yerine atanacak öğretmenler ile ilgili gelişmeler devam edilyor. 20 binden fazla öğretmenin açığa alınması ve incelemesi devam edenler ile bu sayının yaklaşık 50 bine ulaşması üzerine okulardaki öğretmen kadrolarında meydana gelen açığı norm fazlası öğretmen ile kapatmayı plandıklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu ile ilgili olarak; "28 bin 163 öğretmenin bakanlığımızdan ilişiği kesildi. Başka ne oldu, yaklaşık 20 binin üzerinde de öğretmeni açığa aldık, onlar hakkında da inceleme devam ediyor. Toplam 50 bine yakın. Ancak bizim norm fazlası 41 binin üzerinde öğretmenimiz vardı. Ne demek norm fazlası, bizim öğretmenimiz fakat etkin olarak değerlendiremiyoruz. Dolayısıyla norm fazlası 41 bin öğretmenimizle birlikte geçen şubatta aldığımız 30 bin öğretmenimiz vardı, onlar da bu eğitim-öğretim yılında başlayacaklar. 40 bin norm fazlası, 30 bin yeni aldığımız öğretmen 70 bin. Dolayısıyla ayrılandan daha fazla öğretmen 2016-2017 eğitim-öğretim yılında eğitim programımıza dahil olacaktır." şeklinde açılamalada bulundu.

30 BİN ÖĞRETMEN GÖREVE BAŞLAYACAK

Darbe girişimi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'nda ilişiği kesilen ve açığa alınan öğretmenler ile ilgili konuşan Yılmaz, Norm fazlası 41 bin öğretmenimizle birlikte geçen şubatta aldığımız 30 bin öğretmenimiz göreve başlatacaklarını ve atamasını yapmayı planladıkları 20 bin öğretmeni de ekim ayı içerisinde mülakatlarının tamamlanmasından sonra göreve başlatacaklarını açıkladı.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Açığa alma ve MEB ile ilişiği kesilen öğretmenlerden oluşan kadro boşluklarını doldurmak için çalışmalar yapan MEBi bu kadrolar için 20 Bin öğretmen ataması daha yapacağını açıladı. MEB öğretmenlerin mülakat süreçlerinin tamamlanmasında sonra ekim ayında göreve başlatayı planlıyor. Milli Eğitim Bakanı 20 Bin Öğretmen ataması ile ilgili olarak “20 bin öğretmenimizi de Ekim ayı içinde mülakatları tamamlanırsa göreve başlatacağız. İstiyoruz ki eğitimde en ufak bir sıkıntı olmadan bu dönemi atlatalım." ifadelerini kullandı.

15 ÜLKEDEKİ 65 OKUL MAARİF VAKFINA DEVREDİLECEK

Bakan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 15 ülke bulıunan 65 okulun Türkiye Maarif Vakfına devrediceğini söyledi. Bakan Yılmaz, FETÖ'ye ait yurt dışında bulunan bu okulların Türkiye Maarif Vakfına devriyle ilgili çalışma yapıldığını belirterek, "Kendi ülkesinin değerlerine ihanet etmiş yapının da yurt dışında olan okulları o devletler tarafından 'bunlar tarafından sürdürülmesine değil de Türkiye Cumhuriyeti Devleti veya hükümeti tarafından sürdürülmesini kabul ediyoruz' diyenler yine orada okulu da alacaklardır ve Türkiye Maarif Vakfıyla devam edecek inşallah." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar