Ahmet Sever'in 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Varank'a hakaret ettiği gerekçesiyle Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Sever'e 2 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor.

Cumhuriyet gazetesinde 9 Mayıs 2016'da yayınlanan açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'a hakaret ettiği gerekçesiyle 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski Başdanışmanı Ahmet Sever'in 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talebiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Varank 'müşteki', Ahmet Sever ise 'şüpheli' sıfatıyla yer aldığı iddianemeyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından hazırlandı.

SEVER'İN İFADESİ ALINDI

Şüpheli Sever'in Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamalarda, Varank'a hakaret ettiği iddiasıyla Varank'ın avukatınca verilen şikayet dilekçesi üzerine soruşturmanın başlatıldığı belirtilen iddianamede, Sever'in ifadesinin alındığı aktarıldı.

"AMACIM HAKARET DEĞİLDİ"

Sever ifadesinde, amacının hakaret olmadığını, ülke gündemine ilişkin sorulara yanıt verdiğini ve eleştirilerde bulunduğunu, yaptığı açıklama nedeniyle 2 gün sonra ifadeye çağrılmasının da yaptığı eleştirinin ne kadar haklı olduğunu savunduğu iddianamede, şüphelinin yaptığı açıklamalarına yer verildi.

VARANK'I KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTI

İddianamede, şüpheli tarafından yapılan açıklamalarda, müşteki Varank'ın yasa dışı yollardan baskı unsuru olması için bir yapı oluşturduğu, bu yapı üzerinden hedef kişilerin yalan, iftira, şantaj, tehdit, hakaret edilmek suretiyle itibarsızlaştırıldığının iddia edildiği, bu iddialarla müştekinin kamuoyu nezdinde küçük düşürülmeye çalışıldığı, eleştiri hakkının sınırları aşılarak müştekinin onur ve şerefinin zedelendiğinin anlaşıldığı ifade edildi.

1 YILDAN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Bu nedenle şüphelinin yaptığı açıklamalarla, hakaret suçunu işlediği vurgulanan iddianamede, şüpheli Sever'in 1 yıl 2 aydan, 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar