POMEM 18. dönem mülakat sonuçları açıklanıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin polis memuru alımı mülakatlarının sonuçlarının 3 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. EGM'nin polis alımlarına ilişkin hazırladığı takvime göre, POMEM 18. Dönem mülakat sonuçları 3 gün içerisinde açıklanacak.

POMEM 18. Dönem Mülakat Sonuçları açıklanıyor. Polis Akademisi başkanlığı tarafından geçtiğimiz ay yapılan duyuru sonrasında mülakat sınavına girmeye hak kazanan adayların sınav sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. 8 Ağıustos ile 19 Ağustos tarihleri arasında ön başvuru sonrasında Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS) birinden P3 puan türünden en az (60,00) ve üzeri puan alan adaylar arasından bin kadın 9 bin erkek olmak üzere polis alımı yapılacağı duyurulmuştu. Başvuruların sona ermesinden sonra uygun şartları taşıyan adaylar fiziki yeterlilik ve mülakat sınavına alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan sınavlar sonrasında mülakat sonuçlarının EGM sınav takvimine göre, herhangi bir erteleme olmaması durumunda 3 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. 18 inci dönem POMEM mülakat sonuçları Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecek. 

SONUÇLAR AÇIKLANIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olmak isteyen adayların polisliğe bir adım daha yaklaşmalarını sağlayacak mülakat sonuçlarının sınav takvimine göre bugünlerde açıklanması bekleniyor. EGM tarafından açıklanacak olan sonuçları adaylar pa.edu.tr internet adresinden öğrenebilecekler. 

 

10 BİN POLİS MEMURU ADAYI ALINACAK

Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) lisans mezunu adaylar arasından 10 bin polis memuru adayı alacak. bin erkek 1 bin kadın polis olmak üzere alınacak 10 Bin polis memuru için ön başvurular, 8-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında alınmıştı. 

18. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI DUYURUSU 

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polis memuru ihtiyacını karşılamak için lisans mezunu 2015 veya 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00) ve üzeri puan alanlar arasından 06/06/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla (9.000) erkek ve (1.000) kadın olmak üzere toplam (10.000) öğrenci alımı yapılacaktır. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır. Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Yorumlar