FETÖ'nün 'askeri kuvvetleri yöneten imamları' hakkında gözaltı kararı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün "askeri kuvvetleri yöneten imamları" ve örgütle bağlantılı bir kısım asker hakkında soruşturma başlatarak, 17 ilde 105 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ'nün askeri kuvvetleri yöneten imamları" ve örgütle bağlantısı olduğu belirlenen bazı askerler hakkında soruşturma başlatıldı.

TALİMAT EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİNE GÖNDERİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'in talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara merkezli 17 ilde 105 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılığın gözaltı talimatının emniyet müdürlüklerine gönderildiği ve operasyonların devam ettiği öğrenildi.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN GENELKURMAY İMAMI OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin arkasındaki sır isimlerden olan Adil Öksüz'ün izine hala ulaşılamadı. Son olarak Akyazı'da yoğun aramalar gerçekleşirken bulunan bir sığınak yeni detay olarak ortaya çıkmıştı ancak Öksüz'ün burada kaldığının kesin olmadığını belirtiliyor.

Darbe girişimi gecesinde Akıncı Üssü'nde bulunan ve gözaltına alındıktan kısa süre sonra serbest kalan Adil Öksüz'ün son olarak çalıştığı Sakarya Üniversitesi ile de ilişiği kesilmişti.

ÖKSÜZ'LE İLGİLİ YENİ BİLGİ

FETÖ'nün sır isimlerinden Adil Öksüz'le ilgili olarak çok çarpıcı yeni bilgilere ulaşıldı. Daha önce FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' olarak adlandırılan Adil Öksüz'ün gerçekten 'Genelkurmay imamı' olduğu ileri sürüldü.

"GENELKURMAY İMAMI"

FETÖ'nün darbe girişiminin en önemli isimlerinden gösterilen ve Hava Kuvvetleri imamı olarak ifade edilen Adil Öksüz'ün aslında Genelkurmay imamı olduğu ileri sürüldü. Buna gerekçe olarak da darbe girişiminden bir hafta gerçekleşen toplantılar ön plana çıkıyor. İlk olarak Ankara Çankaya Çayyolu’ndaki villada ve daha sonra Çukurambar’daki evde yapılan toplantılara katılan çok sayıda general ve subayın verdiği ifadelerden yola çıkan güvenlik birimlerinin, Adil Öksüz’ün “Genelkurmay imamı” olduğu yönünde ciddi bilgiler elde ettiği öğrenildi.

 

Yorumlar