1516 hayvana küçük dostlar ambulansıyla müdahale

Sokak hayvanları için Kocasinan Belediyesi tarafından oluşturduğu ‘Küçük Dostlar Ambulansı’ bir yılda toplam 1516 hayvana müdahale etti.

Sokak hayvanları için Kocasinan Belediyesi tarafından oluşturduğu ‘Küçük Dostlar Ambulansı’ bir yılda toplam 1516 hayvana müdahale etti.

Gelen ihbarları dikkate alarak sokak hayvanlarının başına gelen kaza ve yaralanmalarda müdahale etmek üzere bir yıl önce Kocasinan Belediyesi tarafından 1516 hayvanın müdahalesinde yardıma koştuç. Tüm canlıları kapsayan projelere hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçe içerisine sokak hayvanları için beslenme noktaları oluşturduklarını, onların su, mama gibi besin ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek; Küçük Dostlar Ambulans'ı ile ilçe içerisinde yaralanan ve hastalanan sokak hayvanları için hijyenik ve güvenli olarak klinik ulaşımı ve tedavi sağladıklarını belirtip, duyarlı vatandaşlara teşekkür etti. 


Küçük Dostlar Ambulansına ihbarda bulunanlar arasında yer alan Taksici Metin Uçan; yol kenarında hareketsin halde duran kedi için arama yaptı. Önce Kocasinan Belediyesi'ni 222 70 00 numaralı Çağrı Merkezini arayan Uçan, Küçük Dostlar Ambulansı'nın Sahabiye Mahallesi'indeki yaralı yavru kediye ilk müdahaleyi yapmasını sağladı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesine götürülen kediye, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Muhammed Kaan Yönez ve ekibi müdahale ederek; kedinin kırık bacağını tedaviye alındı. Hizmetine bir yıldır devam eden,Küçük Dostlar Ambulansı; tüm sokak hayvanları için hayat kurtarma görevini sürdürecek.