15 Tatil ne zaman başlayacak? Hangi gün?

2019'un gelmesiyle öğrencilerin en çok merak ettiği soru sömestr tatilinin ne zaman olacağı idi. 15 tatil hangi güne geliyor? Ne zaman? İşte tüm detaylar...

Sömestr tatili için milyonlarca öğrenci geri sayıma başladı. Sadece öğrenciler değil velileride yakından ilgilendiriyor. Eğitimle ilgili internette en çok sorgulanan haber 15 tatilin ne zaman başlayacağı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak yayımlanan 2019 yılı takvimi yayınlandı.

15 TATİL NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı 2019 iş takvimine göre 15 Tatil, 18 Ocak 2019 tarihinde verilen karnelerin ardından başlayacak ve 3 Şubat 2019'da sömestr tatili bitecek. Milyonlarca öğrenci, 4 Şubat Pazartesi günü tekrar derslere başlayacak. Yaz tatili ise 14 Haziran 2019 tarihinde öğrencilerle buluşacak.

TATİLİ VERİMLİ GEÇİRMEK İÇİN BİRKAÇ İPUCU

GEZMEK SİZİN DE HAKKINIZ!

Tatil boyunca sürekli evde oturmayı yeğlememeli, bunun yerine daha önce keşfetmediğiniz/görmediğiniz yerleri ziyaret ederek zihninizin rahatlamasına olanak sağlayabilirsiniz.

BİYOLOJİK SAATLERİNİZİ BOZMAYIN

Çoğu öğrenci tatili fazlasıyla uyumak için bekliyor. Okulda iken aşina olduğunuz beslenme ve dinlenme düzeninin 15 tatilde bozulması, tatil bittiğinde adapte olmanızı büyük ölçüde engelleyecektir. Eğer biyolojik ayarınızı bozarsanız, okul başladığında eskiye dönmek için birkaç hafta sarfetmeniz gerekiyor.

DERS VE EĞLENCE DENGESİ

Son sınıflar için Üniversite hazırlıkları çoktan başladı. Disiplinli ve yoğun bir şekilde ders çalışıp 15 tatilin böyle geçirilmesi velilerin gözünde çok iyi bir özellik olarak nitelendirilse de, eğlenceye de yer verilmeli. Şayet çalışmalarınızı düzenli, programlı ve dengeli yaparsanız daha çok başarılı olabilirsiniz.

VERDİĞİNİZ YANITLARI TEKRAR DÜŞÜNÜN
Test, sınav denemesi veya yeni bilgi öğreniminde konular gözden geçirilmeli yanlışlar var ise o yanlışlara tekrar dönülüp verdiğiniz cevapları analiz etmelisiniz. Bilgileri pekiştireceğinizden emin olabilirsiniz.

 

Yorumlar