14 yaşındaki çocuğa cinsel istismar uygulayan sanığın davası görüldü!

Başakşehir'de 7 ay önce yolda yürüyen 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülerek tutuklu yargılanan sanığa 6 yıl 8 ay hapis kararı verildi.

Başakşehir'de 7 ay önce yolda yürüyen 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülerek tutuklu yargılanan sanığa 6 yıl 8 ay hapis kararı verildi.

7 ay önce İstanbul Başakşehir'de bir adamın yolda yürümekte olan 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Tutuklu olarak yargılanması kararı ardından mahkemede 'uyuşturucu maddenin etkisi altında olduğunu ve neden çocuğa arkadan sarıldığını bilmediğini söyledi. Mahkeme iyi hal indirimi uygulayıp sanığın 6 yıl 8 ay hapis cezası almasına karar verdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen iddianamede olay; ''Marketten ekmek alarak evine giden B.Y.'yi (14), Murat Ş. (29) takip etti. Murat Ş., evine yaklaştığı sırada B.Y.'ye sıkı şekilde sarıldı ve yol üstünde bulunan çalılık bölgeye götürdü. Murat Ş., B.Y.'yi yere yatırmaya çalıştı. Direnen ve bağıran B.Y., bu şekilde kurtulmayı başardı. B.Y., Murat Ş.'ye tepki gösterdi, Murat Ş. de korkarak olay yerinden kaçtı.'' şeklinde yer aldı. Ayrıca savcılık tarafından sanığın 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi talep edildi. 

Uyuşturucu maddenin etkisi altındaymış

Sanık olayla ilgili; "Böyle bir suçtan yargılandığım için utanç duyuyorum. Annemi kaybettim. Bu nedenle psikolojik bunalıma girdim. Alkol ve uyuşturucu madde kullanmaya başladım. Olay tarihindede uyuşturucu maddenin etkisi altındaydım. Kendimde değildim. Böyle bir olayı gerçekleştirdiğimi olaydan bir hafta sonra ablamın söylemesi üzerine sosyal medyadan ve vidolardan öğrendim. Videoları izlediğimde kendimi gördüm. Bir çocuğa arkadan sarılıyorum, niçin sarıldığımı bilmiyorum. Uyuşturucu maddenin etkisi altında bu suçu işledim. Bilinçli bir şekilde hareket etmedim, çok pişmanım. İşim gereği bir çok şehirde çalıştım. Ancak kimseye bir sarkıntılık veya saldırıda bulunmadım. Mağdur ve ailesinden özür diliyorum. Olayı nasıl gerçekleştirdiğimi hatırlamıyorum. Affınıza sığınarak tahliyemi istiyorum" dedi.

Karara göre 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı

Mahkeme kararına göre cinsel istismar suçu neticesinde sanığın 8 yıl hapsi kararlaştırıldı. Sanığa iyi hal indirimi uygulanarak; cezası 6 yıl 8 aya düşürüldü ve tutukluluğuna devam edilmesi kararlaştırıldı. 

Yorumlar