10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davası son durum

Kızı ile ders çalışmaya gelen arkadaşına taciz ettiği öne sürülen adam önce tutuklandı sonra serbest bırakıldı. Zanlının kızlarıyla karşılaştığını belirten aile isyanda.

Kızı ile ders çalışmaya gelen arkadaşına taciz ettiği öne sürülen adam önce tutuklandı sonra serbest bırakıldı. Zanlının kızlarıyla karşılaştığını belirten aile isyanda.

Taciz iddiası mağduru kızın babası F.Y. müzisyen olduğu ve seyahat ettiği için 10 yaşında olan kızını annesine bıraktı. Baba turne dönüşünde kızında bir gariplik farketti. Kızı arkadaşı, babası apartman görevlisi, kızın yanına da gitmiyordu. Baba kızına, A.Ö.'nün kızının yanına neden gitmediğini sorunca, "Bir daha o eve gitmem" yanıtını duydu. Anne F.Y.'nin nedenini sorması üzerine kızı, A.Ö.'nün cinsel istismarına uğradığını belirtti. Annenin şikayeti üzerine gözaltına alınan 2 çocuk babası A.Ö., tutuklanmıştı.

90 yıl hapsi istenmişti

A.Ö. hakkında, 90 yıl hapis istemiyle; 'çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı', 'cinsel amaçlı çocuğu zorla hürriyetten yoksun kılma', 'tehdit ve kasten yaralama' suçlarından Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme heyeti, sitenin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.Bir otelde çalışan A.Ö.'nün belirtilen tarihlerde, oturduğu apartmana giriş- çıkışının olmadığını belirledi. Mahkeme, 5 ay 3 gün tutuklu kalan A.Ö.'nün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar kıldı. Mahkemenin kararına tepki gösteren anne F.Y. ve davaya müdahil olan sivil toplum örgütleri, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme başkanı ise davadan çekildiğini açıkladı.

 

Serbest kalan A.Ö. ile 10 yaşındaki kız karşılaştı

Bilirkişi raporu mahkemeye ulaşmadığı için yapılmadan ertelendi. Duruşmanın ertelendiği haberini alan merkezi Mersin'de bulunan UCİM'in başkanı Saadet Özkan, Saadet Özkan, "Bizim ciğerimizi yakan bir durumla karşı karşıya kaldık. Sanık alışveriş merkezinde çocukla karşılaştı. Çocuk berbat bir durumda. Burudan şunu anlıyorum. Bu türlü davalarda istismarcı tutuksuz yargılandığında, çocuğumuz istismarcı ile karşılaşabiliyor. Bu durum çocuğu çok derinden yaralıyor. Bu kadar rehabilitasyon, bu kadar doktor desteği, bu kadar psikolog desteği, bu kadar devletin çabası bir çırpıda boşa gidiyor. Bir genelge yayımlandı. Çocukların davaları hızlansın, öne alınsın diye. İvedilikle yapılsın ki, çocuklar örselenmesin diye. Gördüğümüz kadar genelgeye riayet edilmiyor" diyerek açıklama yaptı.

Yasalardan medet umuyorlar

Özkan, "Korkunç bir kriz içinde. Zaten çocuğu durduramamışlar. Çocuk perişan bir durumda. Şu an çocuğun travması için ne yapabiliriz, onu düşünüyoruz. Yapılan her şey geriye gitmiş durumda. Bu adam sokakta ve başka çocuklara ne yapıyor? Onu da bilmiyoruz. İstismarcılar durmuyor. Bir çocuk için sağladığımız tedavi, emek boşa gitti. Onu sır gibi gizledik. Okulunu değiştirdik. Güzel bir hayat sürsün diye çaba harcadık. Ama yine istismarcısıyla karşılaştı. En sevdiğimizin katili ile karşılaştığımız zaman ne yaparız? Çocuğumuz hayatını karartan bu cani ile karşılaşıyor ve yine engel olamıyoruz. Ne yapalım? O yüzden yasalardan medet umuyoruz. Anne 40 derece ateşle, hiç normal bir halde değil. Zaten çocuk böbrek hastası. Üstüne alevleniyor bu durum" dedi.

Yorumlar