Çobanbey'in ardından muhaliflerin yeni hedefi Cerablus

Muhaliflerin geri aldığı Çobanbey'in ardından yeni hedef Cerablus...

Suriye sınırındaki Çobanbey’in Türkiye’nin topçu desteğiyle IŞİD’in elinden alınması büyük sevince neden oldu. Türkmen Cephesi Komutanı Zengin, köylerin hepsini özgürleştireceklerini belirterek Türkiye'ye teşekkür etti. Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman Zengin, “Bizler Türkmen halkı ve Türkmen silahlı kuvvetleri olarak Çobanbey'i terör örgütü IŞİD çetelerinden kurtardık. En kısa zamanda Türkmen köylerinin hepsini özgürleştireceğiz" dedi.

ANGAJMAN İŞLETİLDİ

Çobanbey'in kuzeyinde ve güneyinde çatışmaların devam ettiğini belirten Zengin, “Türkmen köylerini alana kadar IŞİD ile çatışacağız. Türkmen gençlerine desteklerimiz sürüyor. IŞİD terör örgütü, Kilis'e roket mermisi attı. Türkiye ise angajman kuralları çerçevesinde IŞİD'e karşılık verdi. Türk hükümetine yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Tüm dünyaya demokratik Çobanbey Kent Konseyi'ni ilan ettiklerini belirten Zengin, “Türkmenler zafer kazanmıştır. Çobanbey nahiyesi tamamen özgürleşti. Türkmenlerin kalesi Çobanbey'di” şeklinde konuştu.

KELİME-İ TEVHİD HASSASİYETİ

Zengin, dünkü operasyonu bizzat yönettiğini, çok sayıda IŞİD mensubunun öldürüldüğünü kaydetti. Zengin, 5 Türkmen'in de şehit olduğunu söyledi.

Çobanbey'i IŞİD'ten geri alan muhalifler IŞİD flamalarını indirdiler. Ancak flama üzerinde Kelime-i Tevhid yazması nedeniyle muhaliflerin bunları katlayarak indirdiği gözlendi. PKK'nın uzantısı PYD'nin IŞİD'ten aldığı bölgelerde ise örgüt flamasını yere atarak çiğnedikleri görülmüştü.

MUHALİFLERİN İLERLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

PYD YAKLAŞIRSA YENİDEN VURURUZ

HALEP'TE REJİME AĞIR DARBE

Rus savaş uçaklarının hava desteği ile İran, Irak ve Hizbullah milislerinin de karadan desteklediği Şam yönetimine bağlı güçler, Halep'in kuzeyindeki Handarat bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki Handarat kampına saldırdı. Rus uçaklarının da havadan desteklediği saldırıya muhalifler anında karşılık verdi. Çatışmalarda, aralarında Şii milislerin de yer aldığı çok sayıda rejim askeri öldürüldü, 1 tank da imha edildi, 1 rejim askeri ise esir alındı. Rejim güçleri bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

Yorumlar