Yurdakul Akkuş'un aldığı ceza belli oldu

FETÖ'nün darbe girişiminde ilk gözaltına alınan eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Yurdakul Akkuş, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin 15 Temmuz 2016 Gecesi Gözaltına Alınan İlk İsim Olan Eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Akkuş İle 15 Sanığın Yargılandığı Davada Karar Çıktı. Albay Yurdakul Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis Cezasına Çarptırıldı.

JAK TİMLERİNE ATANDIĞI GÖRÜLMÜŞTÜ

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Jandarma Arama Kurtarma timleri ile ilgili hazırlanan bir raporda Yurdakul Akkuş'un şimdilerde aynı dosyada yargılandığı Hacı Hüseyin Ç'yi kurslarda başarısız olmasına rağmen JAK timlerinde çalıştırdığı ve bu durumun gözlerden kaçmadığı ortaya çıktı. Raporda Jandarma Genel Komutanlığı "JAK timlerinde görevlendirilen personelden yaz dağ arama kurtarma kursunu, kış dağ arama kurtarma kursunu personelin görmediği, kursa gönderilip kursta başarılı olamayan bir personelin J. Kd. Bşçv. Hacı Hüseyin Ç'nin halen JAK timind görev yaptığı" ifadelerine yer verilirken Akkuş onaylı atama listelerinde de Osmangazi Yiğitali Jandarma Karakol Komutanlığında 1'inci Önleme Müdahale Tim Komutanı olarak görev yapan Hacı Hüseyin Ç'nin başarısız olmasına rağmen 'bu görevi yapabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olması nedeniyle' denilerek JAK timlerine atandığı görüldü..

Yorumlar