Yunanistan'dan üç göçmene vatandaşlık

Yunanistan'ın başkenti Atina'da gelen yangın sonucu, yangındakilerin imdadına yetişen göçmenlere vatandaşlık verileceği açıklandı.

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında temmuz ayında gerçekleşen yangında, felaketin içindeki onlarca hayatını kurtaran üç göçmene bugün Yunanistan vatandaşlığı verileceği açıklandı.

Yunanistan Cumhurbaşkanlığı tarafından belirtilen açıklamada, söz konusu ikisi Mısır ve biri Arnavut uyruklu üç göçmene 2 Ocak 2019'da düzenlenecek törenle resmi vatandaşlık verileceği tüm kamuoyuna sunuldu.

Devam edilen açıklamada, bu üç göçmenin uzun yıllardır ülkede bulunduklarını ve balıkçılık yaptıkları kaydedildi. Ayrıca, "23 Temmuz'da meydana gelen yangın felaketinde bu göçmenler, diğer Yunan balıkçıklarla fedakarca hayatlarını tehlikeye atarak aralarında çocukların da bulunduğu onlarca vatandaşımızın yardımına koştu." sözlerine yer verildi.

Temmuz ayında Atina'nın yaklaşık 20 kilometre uzaklığındaki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle şiddetlenip kısa zamanda yerleşim yerlerine yayılarak sahil bölgelerinde etkili olan yangında, 100'e yakın kişi hayatını kaybetmiş, 187 kişi yaralanmış ve yüzlerce ev, araç kül olmuştu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yangından sonra hikayeleri herkes tarafından bilinen, uzun senelerdir ülkede ikamet eden üç göçmenin gösterdikleri fedakarca davranışın hakının Yunan devleti tarafından teslim edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar