Yüksek hızlı Tren ve lokomotif çarpışmasında ölü sayısı arttı!

Ankara'da hızlı tren ve kılavuz lokomotif çarpıştı. Ulaştırma Bakanı Cahit Turan tekrar açıklama yaptı. Kazada ölü sayısı arttı.

Ankara'da hızlı tren ve kılavuz lokomotif çarpıştı. Ulaştırma Bakanı Cahit Turan tekrar açıklama yaptı. Kazada ölü sayısı arttı.

Tren ve lokomotif çarpıştıktan sonra 3’ü makinist olmak üzere toplamda 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 47 kişinin de yaralandığı iledildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 06.38’de ihbar geldiğinde 112 Acil Çağrı Merkezi İtfaiyenin olay yerine geldiği, toplam 55 itfaiye personelinin ve 20 aracın olay yerine 06.39’da sevk edildiğini iletti.

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazayla ilgili olarak, "Bu sabah erken saatlerde meydana gelen tren kazasıyla ilgili üzüntülerimi paylaşmak istiyorum. Bu kaza tüm boyutlarıyla incelenecek, sorumlular ortaya çıkarılacak ve gereği neyse yapılacaktır." dedi.

TCDD PERSONELİ 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kazayla ilgili olarak kusurları bulundukları gerekçesiyle TCDD personeli 3 kişi gözaltına alındı

SAĞLIK BAKANI: 34 YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR, 2'Sİ AĞIR

Sağlık Bakanı Koca, "9 vatandaşımızı kaybettik, 84 vatandaşımız yaralandı. 34 yaralımızın tedavisi hastanelerde devam ediyor, 2'sinin durumu ağır." açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KAZAYLA İLGİLİ TALİMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YHT kazası hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan ile İçişleri Bakanı Soylu'dan bilgi aldı. Ayrıca Erdoğan, Turhan ile Soylu'dan YHT kazası ile ilgili tüm birimlerin seferber edilmesini istedi.

 

Yorumlar