Eğer adresiniz yanlışsa oy kullanamayacaksınız! Sadece 1 gün kaldı

Yüksek Seçim Kurulu, hali hazırda yaşanan eve eski ikamet kayıtlarını aldırmayanların oy kullanma hakkı bulunmayacağını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu, hali hazırda yaşanan eve eski ikamet kayıtlarını aldırmayanların oy kullanma hakkı bulunmayacağını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu, hali hazırda oturdukları adrese, eski ikametlerini aldırmayan vatandaşların oy kullanamayacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, 17 Ocak tarihine kadar, oturdukları adreste ikametleri bulunmayan, ve ikamet adreslerinin eski evlerinden alınmasını sağlamayan vatandaşların oy kullanma hakkı bulunmayacağını açıkladı. İkamet değişikliğinin 17 Ocak'a kadar yapılabileceği duyuruldu.

Yüksek Seçim Kurulu, belirtilen yerleşim yerinde ikamet etmeyenlerin belirlenmesi halinde seçmenlerin kaydının dondurulacağını açıkladı. Bu nedenle askıya alınan seçmenin gerçek yerleşim ikametlerine kaydını aldırmadığı halde ise oy kullanma hakkının bulunmayacağı bildirildi. 

Yüksek Seçim Kurulu'nunn açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu tarafından, "31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimine ilişkin bazı bölgelerde seçmen hareketinin olduğu ve bu hareketin muhtarlık seçimlerini etkilemeye yönelik olarak yapıldığı hakkında; basında haberler yer almakta olup, bazı ilçe seçim kurulu başkanlıkları ile siyasi partilerden de Başkanlığımıza bilgiler ulaşmaktadır. 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle; seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur" açıklaması yapıldı.

Adres kaydı olmayan 363 bin 555 kişiye güncel adreslerini belirtmeleri konusunda bildirim yapıldı fakat sadece 40 bin 804 kişi başvuruda bulundu.

 

Yorumlar