YKS taban puanları açıklandı mı? YKS puan hesaplama nasıl yapılır?

Bunu son oturumu ile sona eren YKS ardından tüm öğrenciler YKS puan hesaplama nasıl yapılırsorusunun cevabını arıyor. Ajanshaber olarak sizler için YKS taban puanları açıklandı mı sorusunu cevapladık.

Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) sona erdi. Bir sene boyunca öğrenciler ve aileleri için yorucu ve zorlu bir dönem olan üniversiteye hazırlık dönemi sona erdi. Sınavdan çıkan öğrencilerin şuandaki ilk merak ettiği soru YKS puan hesaplama nasıl yapılır? Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sona ermesiyle birlikte aday öğrenciler ve ailelerinin kafasındaki ilk soru YKS yaban puanları açıklandı mı? YKS'ye hazırlık yaparken çözdükleri denemelerin dahi puan hesaplayan öğrenciler için sınavdan sonraki en sıkıntılı dönem başladı.Ajanshaber olarak sizlere en doğru ve en güncel bilgileri vermek için haberimizi hazırladık.

YKS TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

Bir sene boyunca hayallerindeki üniversiteler için tüm çalışmalarının karşılığını almak isteyen öğrenciler ilk adım olan YKS'yi atlattı. Şimdi ise karşılarında en az hazırlık dönemi kadar zor bir süreç var. Yükseköğretim Kurumları Sınavı taban puanları ile kendi puan ve sıralamalarını büyük bir sabırsızlıkla bekleyen adaylar bu konuda araştırmalara başladı ble.

Aday öğrenciler araştırma yaparken unutmamalıdır ki ne olursa olsun en doğru ve güvenilir kaynak onlar için sınavlar konusunda her zaman ÖSYM olacaktır. Taban puanlarının açıklanıp açıklanmadığını ve en doğru puanlara ulaşmak için sayfamızdaki linki kullanabilirsiniz.

2018 YKS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

YKS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR

Üniversite öğrencisi olmak isteyen adaylar heyecanlı bir maraton olan YKS geride kaldı. Adaylar ÖSYM'nin soruları ve yanıtlarını açıklamasından sonra sınavlardaki tahmini netleri ile YKS puanını hesaplamak için büyük bir heyecan duyuyor. YKS puan hesaplama robotu ile tahmini YKS sonucunuzu şimdiden öğrenebilmeniz mümkün. Üniversite adaylarının, ÖSYM'nin puan hesaplarken uyguladığı standart sapma hususunu dikkate alınması gerekiyor.

Yorumlar