'Yanlışlıkla faturanızı ödemişim' derlerse inanmayın!

Adana’da kendisini asker olarak tanıtan bir kişi, "Yanlışlıkla GSM faturanızı ödemişim" diyerek yerel gazete sahibi Gülçin Kanber'i dolandırdı.

Gün geçmiyor ki dolandırıcılar kendilerine yeni bir yöntem bulmasın. Bu kez Adana'dan gelen bir dolandırıcılık haberi 'bu kadarına da pes' dedirtti.

ARAYAN KİŞİ YANLIŞLIKLA FATURANIZI YATIRDIM DEDİ

İlginç dolandırıcılık yönteminin mağduru olan Gülçin Kanber, olayın şokunu halen yaşadığını söyledi.

"Beni arayan şahıs, yanlışlıkla telefon faturamı yatırdığını söyledi" diyen Kanber, şöyle devam etti:

"'Paramı nasıl alabilirim' diye sordu. Ben de GSM şirketiyle konuşup, teyit alıp, kendisini arayacağımı söyledim. Yoğun olduğum için GSM şirketini arayamadım. Ama o kişi beni sürekli arayarak 'Abla ben askerim, ihtiyacım var. Ne olur bana yardımcı olun' dedi. Ben de çok üzüldüm.

PARAYI İADE EDİN, FATURADAN DÜŞERİZ

Ertesi gün GSM şirketini aradım. 2 tane ödenmiş faturamın olduğunu söylediler. Ben de faturamı yanlışlıkla ödeyen kişinin parasını geri istediğini, kendisine iade edip edemeyeceklerini sordum. Onlar da iade edemediklerini söylediler. Ne yapmam gerektiğini sorduğumda ise yanlışlıkla faturamı yatıran kişiye parasını göndermemi, bir sonraki ay tutarı faturamdan düşeceklerini söylediler."

241 TL HAVALE YAPTI

GSM şirketinden fatura ödemesi yapıldığına dair teyit aldıktan 2 gün sonra dolandırıcının banka hesabına, 241 TL ödenmiş fatura tutarını havale ettiğini söyleyen Kanber, "Diğer ay hattıma sadece 1 lira 40 kuruş fatura geldi. Ancak Mayıs ayında bana 'Ödenmemiş faturanız bulunmaktadır. Avukata verileceksiniz' gibi bir mesaj geldi.

Hemen GSM şirketini aradım ve nedenini sordum. Onlar da son ödeme tarihi 6 Nisan olan Mart ayı faturamın ödemesinin yapılmadığını, banka hesaplarımı kontrol etmemi söylediler. Banka hesaplarımı kontrol ettiğimde dekontlarda faturanın ödendiğini gördüm." diye konuştu.

GSM ŞİRKETİNİ ARAYIP İADE ALMIŞ

Kanber, daha sonra bu sorunun Nisan ayında faturasını yanlışlıkla ödeyen kişiyle alakalı olduğunu anladığını kaydederek, "GSM şirketine faturamı ödedikten sonra 'bu ödemeyi iade alabiliyor muyum' diye sorduğumda, alamayacağımı söylediler. Madem o para iade verilebiliyordu, bana neden vermediler. Neden bana o kişiye ödeme yapmamamı söylemediler. Yatırıldığı günün gecesi para iade edilmiş. 2 aydır bana bunu söylemiyorlar" dedi.

PEKİ NASIL OLUYOR?

'Sizin faturanızı yanlışlıkla ödedim' yalanını söyleyen dolandırıcılar hem numara sahibini hem de GSM şirketini arıyor. GSM şirketinden iade alan dolandırıcılar aynı zamanda mağdur ettikleri vatandaşın da parası alarak bir fatura ücretini ikiye katlamış oluyorlar.

Yorumlar