Yangında ölenlerin sayısı 23'e yükseldi

Perşembe günü Sierra Nevada Dağları eteklerinde başlayan yangın eyalet tarihinin en yıkıcı yangını, en çok can kaybının yaşandığı 3'üncü büyük yangın oldu.

Sierra Nevada Dağları eteklerinde perşembe günü başlayan yangın eyalet tarihinin en yıkıcı yangını, en çok can kaybının yaşandığı 3'üncü büyük yangın oldu.

Rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam eden yangın 404 kilometrelik bir alana ulaştı.

Yangınlar nedeniyle başta Paradise kasabası olmak üzere bölgedeki yaklaşık 7 bin yapı da hasar gördü.

CANLI YAYINDA PATLAMA

Yaşanan yangın olaylarını kaydetmeye çalışan bir basın mensbu da az daha yangın sırasında meydana gelen bir patlamada az daha hayatını kaybediyordu. Muhabir alev alev yanan bir pedonun önünde anons çekerken içerde bulunan bir tüpte
;patlama meydana geldiç. Patlamanın etkisiyle binanın ön cephesi havaya uçarken, muhabir olayı şans eseri atlattı.

GÖKYÜZÜ KIZILA DÖNDÜ

Patlama ve yangınların etkisiyle bölgedeki alevler daha da yayıldı, büyüldü. Kısa süre içerisinde daha büyük bir alana yayılan alevler, gökyüzüne de rengini yansıttı. Yangının boyutu gökyzünün kızıla dönen renginden belli oldu.

Çevredekiler panik ve korkuyla alevlerden kaçıştı, canlarını kurtarmaya çalıştı.

23 KİŞİ ÖLDÜ

Bölgede yürütülen arama krutarma faaliyetlerinde 23 kişinin cansız bedenlerine ulaşılırken, çok sayıda kişinin de dumandan etkilenerek hastanelere sevk edildiğii belirtildi. Yetkililer yangının büyüklüğüne göre ölü sayısının da artabileceğini endişeyle aktarıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Butte, Ventura ve Los Angeles'a bağlı kırsal yerleşimlere federal yardım sağlanması için acil durum ilan etti.

Yorumlar