Yakalanmasa, yılbaşında saldırı düzenleyecekti

Geçen sene 2018 kutlamaları sırasında eğlence mekanı Reina'da saldırı meydana gelmiş, çok sayıda kişi ölmüştü. Bu yıl Reina saldırısını gerçekleştiren şahsın aynı evde yaşadığı arkadaşı eylem hazırlığındayken yakalandı.

Geçen sene 2018 kutlamaları sırasında eğlence mekanı Reina'da saldırı meydana gelmiş, çok sayıda kişi ölmüştü. Bu yıl Reina saldırısını gerçekleştiren şahsın aynı evde yaşadığı arkadaşı eylem hazırlığındayken yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, bir operasyon Adana'da düzenlendi. Terör örgütü El-Kaide’nin Suriye’deki  “Heyet Tahrir Şam” terör örgütüne üye Çeçenistan asıllı ve Rusya vatandaşı A.G. operasyon kapsamında yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılığınca gerçekleştirilen çalışma kapsamında  Seyhan'da sahte Suriye kimlik taşına A.G.yakalandı. 2011’de Çeçenistan’da El Kaide terör örgütü adına faaliyet gösteren A.G., 2013’te ülkesinde aranıyordu. A.G.'nin Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi. Bu yıl aynı örgüt adına gerçekleştirilmesi planlanan eylem için Suriye'ye gidip tekrar Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.

20181224_2_34094480_40166629_Web

2017’de Mısır’a çıkışı yapılan A.G.'nin ''Yabancı terörist savaşçı’' şüphesiyle sahte pasaportla geçtiğimiz ocak ayında Türkiye’ye tekrar giriş yaptığı belirlendi. Sözde ‘cihat etmek’ sebebiyle illegal yollarla A.G. Suriye’ye gidip geldi. A.G'nin Terör örgütü El Kaide’nin “Fetih El Şam Cephesi” ve “Heyet Tahrir Şam” terör örgütleri için çalıştığı tespit edili.

A.G.'nin dijital malzemelerin incelendiğinde, Çeçenistan ve Suriye’de terör örgütleri adına çalışmalarından görüntüler bulundu. Görüntülerde, silahlı fotoğrafları ve çok sayıda el yapımı patlayıcı düzenekler bulunuyor.

2019'da eylem yapacaktı

Geçen seneki Reina saldırısındaki saldırganın aynı evde yaşadığı A.G. ile aynı evde yaşadığı, yapılan parmak izi tespitlerinde anlaşıldı. 1 Ocak 2017’de İstanbul’daki  Reina eğlence mekanında gerçekleştirilen, 39 kişinin hayatını kaybettiği ve 79 kişinin yaralandığı saldırının tutuklanan zanlısı Tacik asıllı Özbek vatandaşı Abdulkadir Masharipov ile A.G.'nin aynı evde yaşadığı belirlendi. Reina saldırısı sonrası, saldırganın Başakşehir'deki evinde belirlenen parmak izlerinden birinin A.G.'ye ait olduğu tespit edildi. 

20181224_2_34094480_40166628_Web

A.G.'nin Türkiye'ye yılbaşında saldırı yapmak üzere geldiği düşünülüyor. Şüphelinin ifadesi Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından alındıktan sonra, tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine götürüldü.

Yorumlar