Venezuella’da enflasyon % 1.7 milyonu buldu

Venezuela Ulusal Meclisi Maliye Komisyonu Başkanı Rafael Guzman, yıllık kümülatif enflasyonun 1.698.488,2 rakamına ulaştığını açıkladı.

Venezuela Ulusal Meclisi Maliye Komisyonu Başkanı Rafael Guzman, yıllık kümülatif enflasyonun 1.698.488,2 rakamına ulaştığını açıkladı.

Maliye Komisyonu Başkanı Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada "2018 yılı neredeyse yüzde 1.7 milyonluk enflasyon oranıyla tamamlandı. Bu verilerle Venezuela, tarihte en yüksek enflasyona sahip olan dünyanın 3 ülkesinden birine dönüşüyor. Bu, iktidarı ele geçiren ve içinde bulunduğumuz krizi çözmek için önlem önermeyenlerin çalışmalarının bir sonucu" ifadelerine yer verdi.

2018 cerró con una inflación de casi 1.700.000%. Con esta cifra Venezuela se convierte en uno de los 3 países con la inflación más altas en la historia del mundo. Este es el resultado de quienes usurpan el poder y que no proponen medidas para solucionar la crisis que vivimos pic.twitter.com/AhE5Vx4J4Y

— Rafael Guzmán (@RafaelDGuzmanR) 9 Ocak 2019

Daha önce bu boyutta enflasyon sadece iki defa görüldü

Ekonomik kriz Venezuela’da çok uzun bir zamandır devam ediyor. Uluslar arası Para Fonu, Venezuela için enflasyon oranının 1 milyon rakamına ulaşabileceğini öngörmüştü, ancak tahmin edilenin neredeyse iki katına ulaştı. Bu boyutta bir enflasyon tarihte sadece iki defa görülmüştü. Almanya’ nın yenilgiyle çıktığı 1. Dünya Savaşı sonrasında ki dönemde 1923 yılında ve 2000 yılının sonunda Zimbabve’de bu boyutta bir enflasyon görülmüştü.

Yorumlar