Ütü ve yıkama derdine son!

Bilim insanları, yakın zamanda yeni fiber teknolojisi keşfettiler. Bu sayede gelecekte akıllı giysiler bizleri bekliyor olacak.

Son dönemlerde bilim adına yapılan çalışmalara bir de yeni kıyafet teknolojileri eklendi. Modanın getirdiği çeşitli yenilikler sayesinde Bilim insanları, hiçbir şekilde katlama izini göstermeyen, ütüye ihtiyaç duymayan ve kir tutmayan akıllı giysileri üretmeyi planlıyor.

Akıllı tekstil ürünleri kapsamında birçok ürün geliştirilmiş fakat pek rağbet görmemişti. Araştırmacılar bu ürünlerin geleceğe büyük yatırım olduğunu vurgulayarak son hızda çalışmalara devam ediyor.

Çin Nanjing Posta ve Telekomünikasyon Üniversitesi'nde çalışmalarını titizlikle yürüten araştırmacılar, şu anda günlük kullandığımız kumaşlardan daha rahat ve hepimizin sorunu olan eskime, yırtılma sorunun önüne geçecek dayanıklı ve akıllı tekstil ürünlerini üretebilecek özel bir fiber malzemeyi ürettiler. Bu sayede aşınmaya karşı dayanıklı gümüş fiber kullanılarak tasarlanan giysi, hem vücut ısısını normal derecede tutacak hem de kışıklıktan ve kirden giysilerinizi koruyacak.

Yorumlar