Umut Ali Özmen kimdir? Neden tutuklandı?

16 yaşında Ermenistan sınırına yanlışlıkla geçerek tutuklanan Umut Ali Özmen kimdir sorusu merak ediliyor. Umut Ali Özmen neden tutuklandı sorusunun cevabı ve ayrıntılı bilgi Ajanshaber.comda...

Yanlışlıkla Ermenistan sınırına geçerek bir süre önce tutuklanan ve ardından bugün serbest bırakılan Umut Ali Özmen kimdir sorusu merak ediliyor. Umut Ali Özmen neden tutuklandı sorusu ve merak edilenleri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

UMUT ALİ ÖZMEN KİMDİR?

Sınır ihlali nedeniyle nedeniyle tutuklanan Umut Ali Özmen 45 gündür Ermenistan'da tutuklu olmasına ilişkin basına yansıyan haberler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan harekete geçti. Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı arayarak Umut Ali'nin iadesini istedi. Paşinyan da Erdoğan'ın bu talebine olumlu yanıt verdi. Umut Ali'nin Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Küçükduran Köyü'nde yaşayan Özmen Ailesi 45 gün sonra sevinçli bir haber aldı. Ermenistan'da 2 aydır tutuklu bulunan Umut Ali dönüyor.

45 GÜNÜN ARDINDAN TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

Umut Ali Özmen yanlışlıkla Ermenistan sınırına geçen 2002 doğumlu kişi. Karslı Umut Ali yakalandığında üzerinde 1998 doğumlu abisinin kimliği de varmış. Erdoğan'ın araya girmesiyle birlikte 45 gün sonra Türkiye'ye dönüyor.

Yorumlar