Ücretsiz uygulamaların bu tuzağına dikkat!

Sizden hiç para talep etmeyen, ancak reklam gösteren uygulamalar, bakın cebinizi nasıl etkiliyor?

Yeni araştırmaların sonuçları, ücretli uygulamalarla, reklam destekli ücretsiz uygulamalar arasında seçim yapmanız mümkün olduğunda, ücretli olanları satın almanızı söylüyor.

University of Southern California, Rochester Institute of Technology ve Queen's University araştırmalarına göre içerisinde reklam barındıran uygulamalar, reklamsız uygulamalara göre çok daha fazla pil, işlem gücü ve veri tüketiyor.

Uygulamalardaki reklamların kaynak tükettiğini ilk defa duymuyoruz, ancak araştırmanın sunduğu veriler tüketim hakkında daha net bir fikir veriyor.

ŞARJINIZI DA BİTİRİYOR!

Rapora göre bu uygulamalar, onları nasıl kullandığınıza bağlı olarak telefonunuzun pil ömrünü 0,4 - 0,8 saat daha çabuk tükenmesine neden oluyor. Bellek tüketiminin artması, telefonunuzun yavaşlayacağı anlamına da geliyor. Yukarıdaki grafikte de görebileceğiniz üzere bu tür uygulamalar, yüzde 79 ile en çok veri tüketiminde kendilerini gösteriyorlar.

Araştırma, ücretsiz uygulamaları tamamen çöpe atmamız gerektiğini elbette söylemiyor, ancak her şeyi bedavaya yapmanın da bir maliyetinin olduğunu açıkça göstermekte.

Yorumlar