TYT sınav sonucu ne zaman açıklanacak? TYT sınav sonucu sorgulama ekranı

2018 TYT sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Bugün sınava giren milyonlarca öğrenci sınav sonucunu heyecanla bekliyor. TYT sınav sonucu sorgulama ekranı ve tüm detaylar Ajanshaber.com'da.

Üniversite hayallerine öğrencileri bir adım daha yaklaştıran üniversite sınavının ilk kısmı bugün yapıldı. Sınavın ardından mutlu çıkanlar da oldu mutsuz çıkanlar da. Akıllardaki en büyük soru ise TYT sınav sonucu ne zaman açıklanacak sorusu oldu. Tüm öğrenciler hep birlikte bu sorunun yanıtını merak eder oldu. Adaylar yarın üniversiteli olmak için önlerindeki tek engel olan sınava da girdikten sonra her şeyleri netleşmiş olacak. TYT sınav sonucu sorgulama ekranı ve 2018 TYT hakkındaki tüm detaylar haberimizin devamında.

TYT SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bugün milyonlarca üniversite adayı TYT sınavına girdi. Kimisi memnun bir şekilde çıkarken kimisi tüm umutlarını yarınki sınava bağladı. Bu öğrencilerin kafasında ortak bir soru vardı ki o da 'TYT sonucu ne zaman açıklanacak' sorusu oldu. YKS bu konu ile alakalı gereken bilgileri açıkladı.O açıklamada ise "Sınav sonuçlarını açıklarken süre konusunda sürpriz yapmak gibi bir iddiamız yok. Önemli olan, sağlıklı şekilde sonuçları üretelim. Çünkü sürprizin kurumsal açıdan maliyeti şu; sabaha kadar kişileri çalıştırmak zorundasınız, yorgun bir şekilde hata yapma riski olabiliyor. Dolayısıyla süreyi öne çekme konusunda çok özel bir gayretimiz olmayacak. Ama makul bir süre içinde açıklamaya çalışacağız." denildi.YKS sonuçları açıklanır açıklanmaz sayfamızdan güncel olarak bulabilirsiniz.

TYT SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

YKS sınav sonuçlarını açıklanacağı tarihi ve sonuçları açıkladığı andan itibaren detayları haberimizden bulabilirsiniz. YKS sınav sonucunu direkt olarak öğrenmek için aşağıdaki linki tıklamanız yeterli olacaktır. Bilgilerinizi girdikten sonra sınav sonucunuz karşınıza çıkacaktır.

YKS SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

YKS’de 180 ve üzeri puan alanlar, YKS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. YKS’de 180 ve üzeri puanı olmayan adayların; sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları, açık öğretim programları ve TYT puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacaktır. Bu adayların YKS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

2018 YKS BARAJ PUANI NEDİR?

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler için zorlu bir maraton olan üniversite tercih süreci başlayacak. Bu yıl tercihler Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Üniversite kayıtları ise Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Geçen yıl 32 devlet üniversitesinde pilot uygulama olarak gerçekleştirilen e-kayıt sistemi, bu yıl tüm devlet üniversitelerinde kullanılacak. Ancak bu şekilde kayıt, adayların isteğine bağlı olacak. E-kayıt sistemiyle üniversiteye yapılacak kayıtlar Temmuz - Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÜNİVERSİTE TERCİH VE KAYIT TARİHLERİ

YÖK, üniversite tercihlerinin Temmuz'da alınacağını, kayıtların ise Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında üniversite adayları tercihlerini Temmuz'da yapacak.

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ise bütün üniversitelerde, Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında ilk olarak 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 32 devlet üniversitesinde başlatılan, elektronik kayıt (e-kayıt) uygulamasına bu yıl devlete ait bütün yükseköğretim kurumlarında geçilecek.

Bu kapsamda, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen bütün öğrenciler, elektronik kayıt (e-kayıt) işlemlerini Temmuz - Ağustos'ta yapabilecek.

Öğrenciler isterlerse e-kayıt isterlerse de üniversitelerine giderek şahsen kayıt yaptırabilecek. Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.

E-kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden "e-hizmetler" bölümündeki "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" başlığı altında açılacak olan "Üniversite e-Kayıt" seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.

Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabilecek. E-kayıt işlemi 2018-2019 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşenlere ilişkin veri içerisindeki öğrencileri kapsayacak. E-kayıtta, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu gerektirdiğinden) bazı programlar dahil edilmeyecek.

Yorumlar