Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar'dan açıklama

2012 yılında Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar'dan açıklama geldi. Ameliyatın ardından geçen 7 yılda yeni arkadaşlara ve işe sahip olmanın, hayallerini sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Antalya'da Manavgat ilçesi Gebece köyünde dünyaya gözlerini açan ve bir aylıkken elim kaza sonucu evinde çıkan yangında yüzünün tümü yanan Uğur Acar, 21 Ocak 2012'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı yüz nakli operasyonu sonucunda yeni hayatına atılmıştı.

Tıp dünyasında yankı uyandıran ameliyat ile yeni yüzüne sıkıntısız şekilde kavuşan Acar, 7 yılda yüz kabiliyetlerini büyük oranda kullanabildiğini ifade etti.

Yüz nakli olmadan önce insanların kendisine bakmaya geri adım attığını, çocukların ise yüzünde meydana gelen defermasyonlardan korktuğu için sokağa adım atmadığını Anlatan Acar, yeni yüzüyle her yeri rahatlıkla dolaşabildiğini söyledi. Acar uzun zamandır, nakil olduğu hastanenin otoparkında çalışıyor.

NAKİL İLE TÜM SIKINTILARIM SON BULDU HİÇ ARKADAŞIM YOKTU

Konuyla ilgili konuşma yapan Uğur Acar, "Çocuklar benden korkuyordu, hiç arkadaşım yoktu. Yeni yüzümden sonra arkadaşlarım oldu, işim, güzel bir ortamım oldu. Nakille bütün sıkıntılarım son buldu. Her gün sabah yüzümü yıkarken aynaya bakıp şükrediyorum. Yeni yüzüm yeni hayatım oldu, hayallerim gerçekleşti. 7 yıl rüya gibi geçti." dedi.

Yorumlar