Turkcoin - Hipper nedir? Sahibi kimdir?

Son günlerde insanlar internette Turkcoin - Hipper nedir sorusu sıkça aratılmaya başlandı. Turkcoin - Hipper sahibi kimdir sorusuyla ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar Ajanshaber.com'da.

Turkcoin 31 Ocak 2018 yılında ortaya çıkmıştı. Çiftlik Bank skandalının ardından Turkcoin - Hipper skandalının ortaya çıkması herkesi şaşırdı. 2018'in başlarında Mehmet Aydın isimli şahsın Çiftlik Bank adı altında yüz binlerce kişiyi dolandırmıştı. Bu olayın ardından Turkcoin - Hipper olayında neler yaşandığını merak ediyor. Turkcoin - Hipper nedir sorusu insanlar tarafından internette araştırılıyor. Bizlerde bu haberimizde sizler için Turkcoin ile ilgili tüm detayları derledik. Turkcoin - Hipper sahibi kimdir sorusu ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar...

TURKCOİN-HİPPER NEDİR?

Turcoin, 31 Ocak 2018 tarihinde bir basın lansmanı ile tanıtılmıştı. İlk olarak 2012 yılında deneysel olarak madenciliği başlatılan Turcoin'in kısaltması 'TURCO' ve sembolü 't' olarak geçiyordu. Turcoin'in kurucusu Anafis AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya'dır. Turcoin sisteminde halihazırda 24 milyon öncoin olduğu belirtildi. Sistemin en küçük para birimi 0.0000001'e denk gelen Turco olarak bilinmektedir.

HİPPER VE TURCOİN SKANDALI NEDİR?

Sistem, tipik saadet zinciri mantığı faaliyet gösteriyordu. Sisteme üye kazandırmak için çeşitli vaatlerde bulunuldu. Paylaşılan kazanç tablosuna göre sisteme 1500 TL’lik paket alınarak da üye olunabildi, 46 bin 500 TL’lik paket alınarak da… Alınan her bir paket için de belli bir aylık veya yıllık kazanç elde edilebildiği belirtildi. Yapılan açıklamalara göre örneğin 15 bin TL’lik paket alan kişinin aylık kazancı 2 bin 500 TL olurken, en yüksek tutarlı paket olan 46 bin 500 liralık paket alan kişinin aylık kazancı ise 7 bin 750 lira olacağı belirtildi.

Asıl olay bu zamandan sonra başladı. Sistem artık para akışını karşılamamaya başladı. Çünkü sistemin ardında herhangi bir teknoloji bulunmamaktaydı. Amaç sadece çok para kazanmak olarak kullanılan bu sistem sonuç olarak çöktü be bir sürü insan mağdur oldu.



TURKCOİN PATENTİ KİME AİTTİR?

Turcoin isim hakkı ile ilgili ortaya atılan iddiaları yalanlayan Sadun Kaya, Turcoin patentinin kendi firması olan Anafis AŞ.'ye ait olduğunu belirtti.

TURKCOİN SAHİBİ SADUN KAYA KİMDİR?

Sadun Kaya İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapmıştır. Daha sonra Bursa'da otomotiv yan sanayi sektöründe çalışmış ve ardından kendi şirketi olan Anafis AŞ.'yi kurmuştur.

Yorumlar