Yerel kaynaklardan büyük iddia: Türk askeri Menbiç'e girdi!

Geçtiğimiz hafta TSK'dan yapılan açıklamada Türkiye ve ABD'den askeri yetkililerin Menbiç yol haritası ve uygulama planı konusunda mutabakat sağladıkları belirtilmişti. Yerel kaynaktan alınan bilgiye göre Menbiç'te dış mahallelere girildi.

ABD ile Menbiç konusunda yapılan anlaşmadan sonra Türk askerinin bölgede konuşlanmaya başladığı öğrenildi. Suriye’deki yerel kaynaklar, ABD ile yapılan uzlaşı çerçevesinde Menbiç’in dış mahallelerine girildiğini belirtti.

ABD ile yapılan anlaşma gereği, terör örgütü PYD’nin Menbiç’ten çekilmesi öngörülüyordu.



BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM MENBİÇ İÇİN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Binali Yıldırım yaptığı açıklamada; "Şu anda 90 günlük bir anlaşma yaptık. Bu anlaşma ne? 90 gün içerisinde belirli bir takvime göre buradan PKK uzantısı PYD, YPG, bu unsurlar çıkartılacak. Oradaki yönetim yerel yönetime devredilecek. Bu Türkiye'nin ısrarlı gayretleri sonucu bu noktaya geldi. Biz ne dedik? Bugün El Bab'dayız, yarın Afrin'deyiz, öbür gün de gerekirse Menbiç'te oluruz. Terörle mücadelenin Fırat'ın doğusu batısı diye bir şey yok. Tehdit Türkiye'ye, bayrağımıza, ülkemize, milletimize, insanımıza nereden gelirse gelsin biz oradayız. Geçmişte yaşadığımız tecrübelere bakarsak tedbirli olmamızda fayda var. Obama yönetiminde de bunlar oradan çıkarılacaklardı. Bize verilen söz var ama çıkarmadılar. Şimdi bunu yazılı hale getirdik. Söz uçar yazı kalır. İmzalar atıldı, uygulamazlarsa bu onların ayıbı. Ne yapalım canım uygulamadılar, Amerika büyük devlet onunla mı uğraşalım diyecek halimiz yok. Hak ve menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa onu yaparız." dedi.

Yorumlar