TOKİ'nin 2016 hedefi 70 bin konut

TOKİ Başkanı Turan, gelecek yıl asgari 60-70 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gelecek yıl asgari 60-70 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini bildirdi.  

Turan, konut sahibi olamayacak binlerce kişiyi konut sahibi yapan TOKİ'yi "dost eli" olarak niteledi.

Geçmiş yıllarda ekonomi seviye ve ihtiyaçlara göre konut ürettiklerini, son dönemde ise yeni bir konsepte geçtiklerini anlatan Turan, artık her şehrin yöresel özelliğine, mimarisine, kültürüne göre konut inşa ettiklerini söyledi.

Turan, Antalya'da yapılan projelerde de yöresel normları taşıyan, yöresel taşların kullanıldığı, semt anlayışını sahip, esnafın, meydanın, caminin bulunduğu konut projeleri inşa edileceğini bildirdi.

Ürgüp'teki  bin 923 konutun, Çeşme'de alt gelir grubuna yönelik evlerin tamamen yöresel dokuya göre yapıldığını belirten Turan, "Çeşme'de göreceksiniz zeminle 3 katlı binalar. Birinci katını Alaçatı taşıyla kaplıyoruz. Biz yaptık diye söylemiyorum, gerçekten Türkiye'nin övünç duyacağı projeler. Bunlar üst gelir grubunda değil alt gelir grubundaki vatandaşlar için" dedi.

YIL SONUNA KADAR 50 BİN KONUT TAMAMLANACAK

Turan, bu yıl sonu itibarıyla Türkiye'de alt gelir grubuna yönelik asgari 50 bin konutun tamamlanmış olacağını bildirdi.

Gelecek yıl asgari 60-70 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Turan, "Bütün programlarımızı buna göre yapıyoruz. Her yörede farklı mimari geliştirdiğimiz için çok uğraşıyoruz. Yani mimari için ekiplerimiz yörelere özel olarak gidip araştırıyorlar. TOKİ'nin kadrolu mimarlarının yanı sıra yöreden mimarlarla çalışıyoruz. Her yöreden mimarımız var. Bambaşka bir değişim içerisindeyiz, bu değişimin dışa yansımasını da 6 ay, bir yıl içinde göreceksiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talebi üzerine, turizm sektöründe alt gelir grubu çalışanlarına yönelik konut projesi çalışması başlattıklarını da bildiren Turan, ilk etapta 4-5 bin konut yapılmasının planlandığını söyledi.  


Yorumlar