Teröristlerin 'Hakan Fidan' planı deşifre oldu

FETÖ'nün karanlık planlarının perde arkası bir mahkeme kararında daha ortaya çıktı. FETÖ, 17/25 Aralık yargı ve polis darbesi kararını İstanbul'da bir toplantıda aldı. Örgüt, MİT Başkanı Hakan Fidanı bütün kumpas girişimlerinde hedefe koydu.

17/25 Aralık yargı ve polis darbesini İstanbul'da bir toplantıda kararlaştırdılar, 15 Temmuz gecesi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ı hedef aldılar.

FETÖ'nün karanlık planlarının perde arkasını örgütün gizli istihbarat sorumlularından Y.U. sorgusunda itiraf etti.

"Ayda bir olarak gizli yapıların sorumluları bir araya gelir ve Türkiye gündemiyle alakalı toplantı yapılırdı. 17/25 kumpasının da yine böyle bir toplantı neticesinde planlanıp Fetullah Gülen'in onayı alındıktan sonra yargı ve emniyet gizli yapılarının kontrolünde yapıldı."

"ÖRGÜTÜN SORUMLUSU 'SIRA HAKAN FİDAN'A DA GELECEK' DEDİ"

FETÖ, 17/25 Aralık kumpası ile güçleneceğine inanıyordu. Planlarını o yönde yaptı. 7 Şubat MİT kumpasının kurulmaya çalışıldığı süreçte de MİT Başkanı Hakan Fidan yine hedefteydi.

FETÖ'nün gizli istihbarat sorumlusu Y.U. şunları söyledi:

"17 Aralık'tan birkaç gün sonra ofise gittim. Burada "Tahir" kod isimli örgütün MİT sorumlusu bulunuyordu. Yaşananları sorduğumda 'sıra Hakan Fidan'a da gelecek' dedi."

"HAKAN FİDAN'I 15 TEMMUZ'DA DA HEDEFE KOYDULAR"

İfadeye göre FETÖ'nün gizli toplantılarında MİT Başkanı'nın yerine geçmesini istedikleri isimler bile konuşuldu. Terör örgütü amacına ulaşamayınca Fidan'ı 15 Temmuz'da da hedefe koydu.

Örgütün gizli sorumlusu Y.U., "2017 yılında örgütün korumalardan sorumlu gizli yapılanma sorumlusu Ö.K. ile birlikte örgüt evinde kaldım. Bana 15 Temmuz gecesi "Tahir" kod isimli şahsın kendisini arayarak 'Hakan Fidan'ı alabilecek MİT'te çalışan bizden koruma var mı?' diye sorduğunu anlattı" dedi.

40 YILI AŞKIN HAPİS CEZASI ALDI

FETÖ'nün gizli yöneticilerinden Y.U. bu ifadeleri verdikten sonra vazgeçmek istedi. Ancak o itiraflar, avukatı huzurunda alındığı için talebi yerinde görülmedi. Y.U. yargılandığı davada "casusluk ve FETÖ yöneticiliği" suçlarından 40 yılı aşkın hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar