Taşeron işçi maaşları ne kadar oldu? 2018 Temmuz ayı taşeron işçi maaş zammı ne kadar?

Taşeron işçi maaşları ne kadar oldu sorusu enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından merak ediliyor. 2018 Temmuz ayı taşeron işçi maaş zammı ne kadar sorusunun yanıtı Ajanshaber.com'da.

Temmuz ayıyla beraber yaklaşık 19 milyon kişi aldığı zamlarla beraber derin bir nefes alacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun TÜFE ve enflasyon oranlarını açıklamasının ardından maaş zamlarıyla ilgili tahminler yapılmaya başlandı. Taşeron işçiler de maaşlarına zam gelip gelmeyeceği merak etmeye başladı. Kamuda görev yapan memurlar alacakları zammı düşünürken taşeron işçileri de kendilerine zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Taşeron işçi maaşları ne kadar oldu sorusu merak edilen soruların başında yer alıyor. 2018 Temmuz ayı taşeron işçi maaş zammı ne kadar sorusu ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2018 TEMMUZ AYI TAŞERON İŞÇİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR?

Temmuz ayı milyonlarca insan için zam ayı oldu. Emeklilerden yaşlılara, memurlardan kamu işçilerine, engellilerden evde yakınına bakanlara kadar yaklaşık 19 milyon kişinin kazancı yükselecek. 2018 Temmuz ayı taşeron işçi maaş zammı ne kadar sorusu ise merak edilen sorular arasında yer aldı. Temmuz ayında zam alıp almayacağını merak eden taşeron işçiler bu durumun netlik kazanması için merakla bekliyor.

TAŞERON İŞÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Memurların maaşlarının yanı sıra aile yardımı da artacak. Temmuz zammı yüzde 6.77 çıkarsa, eş yardımı 231,64 liradan 247,32 liraya yükselecek. Çocuk yardımı tutarı ise 0-6 yaş için 54,28 liradan 57,95 liraya, 6 yaş üstü için 27,14 liradan 28,98 liraya ulaşacak. 0-6 yaş arası 2 çocuğu olan memura aylık 340,20 lira ödenirken; bu tutar 363,22 liraya çıkacak.. Kamuda görev yapan 200 bin işçi için toplu sözleşmede 'yüzde 3.5 zam ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3.5'i aşarsa enflasyon farkı' verilmesi karara bağlanmıştı. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 7.27 olursa, yüzde 3.77 enflasyon farkı söz konusu olacak. Kadroya geçirilen taşeron işçilere toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam yapılacak.

FAZLA ÇALIŞANA YÜZDE 60 ZAM

Saat 20.00-06.00 arasında yapılan çalışmalar gece çalışmaları kapsamına girerken; güvenlik görevlileri hariç bu saatlerde çalıştırılan işçilere ücretleri yüzde 10 zamlı ödenecek. Ayrıca fazla çalışma ücreti normal ücretin yüzde 60 zamlısı olarak ödenecek.


KADROYA ALIM SÜRÜYOR

Taşeron işçilerin kadroya alımları son sürat devam ederken hala taşeron kadrosunda görev alan yüzbinlerce işçinin bulunduğu her kesim tarafından bilinen bir gerçek taşeron statüsünden sözleşmeliye geçen işçilerin sosyal hakları hala tam olarak bilinmesede taşeron statüsünde devam eden personellerin beklenti içerisinde olduğu durumlarda baş göstermiyor değil, özellikle yaklaşan Temmuz ayında milyonlarca çalışan personel belirlenen oranda zam alacak.

Yorumlar