Tartışmasız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si 2020'nin en kudretli gücü

Fransa'da yayın yapan kamu radyosu France Inter'de Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Uluslararası Başkanı Pierre Haski'nin imzasıyla yer alan bir haberde "2020’nin kudretli gücünü seçmek gerekseydi, tartışmasız bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si olurdu" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye, yaptığı stratejik hamleler ve attığı güçlü adımlarla tüm dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. Geride bıraktığımız 2020 yılında Başkan Erdoğan liderliğinde önemli işlere imza atan Türkiye Cumhuriyeti, gerek askeri gücü gerekse bölgedeki otoriter tutumuyla 'müttefik' ve rakiplerine ciddi mesajlar verdi.

KAFKASYA'DA TÜM DENGEYİ DEĞİŞTİRDİ

Dağlık Karabağ'da 30 yıldır süre gelen Ermeni işgali Azerbaycan ve Türkiye'nin kararlı tutumuyla son buldu. Türkiye gerek askeri gerekse diplomatik desteğiyle Azerbaycan'ın yanında durarak Kafkasya'da tüm dengeyi değiştirdi.

GÖNÜL COĞRAFYASINDA KİRLİ PLAN KURAN EMPERYAL GÜÇLERE TOKAT

Öte yandan Gönül Coğrafyası olarak nitelendirilen toprakları istikrarsızlaştırmak isteyen emperyal güçlere karşı Libya'da atılan adımlar başta Fransa olmak üzere birçok ülkenin kurduğu kirli planı boşa çıkardı. Türkiye, Libya'daki istikrarı sağlamak için kritik hamlelere imza attı.

2020 yılında Akdeniz'de baskınlığını hissettiren Türkiye, Yunanistan, Fransa, Mısır, ABD ve Rusya'ya bölgede Türkiye'siz bir karar alamayacaklarını net bir şekilde gösterdi.

TÜRKİYE VE BAŞKAN ERDOĞAN VURGUSU

Tüm bu gelişmelerle 2020 yılı geride kalırken Fransa'da yayın yapan kamu radyosu France Inter, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin 2020 yılının kudretli gücü olduğu vurgulayan bir haber yayınladı.

2020'NİN KUDRETLİ GÜCÜ ERDOĞAN'IN TÜRKİYE'Sİ

Takvim'in haberine göre Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Uluslararası Başkanı Pierre Haski'nin "2020'nin kudretli gücünü seçmek gerekseydi, tartışmasız bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si olurdu" ifadeleri dikkat çekti.

MACRON'A GÖNDERME

France Inter'de yayınlanan bu haber, attığı her adımı boşa çıkan ve izlediği siyasetle büyük tepkilere yol açan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a gönderme olarak yorumlandı.

Yorumlar