Taner Yıldız " Doğal afet değil!"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Ermenek'teki kurtarma çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

enerji Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan maden ocağıyla ilgili son açıklamayı yaptı. Bakan Yıldız, maden işletmesinin 'Bu bir doğal afet' açıklamasına tepki göstererek 'Kusura bakmasın buraya afet tanımlaması yapmak olayı geçiştirmektir, bu durum doğal afet değil" dedi.

 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Ermenek'te ki maden faciasıyla ilgili son bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yıldız, arama-kurtarma çalışmalarına devam ettikelrini açıklarken, madeni işleten Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'nin kaza ile ilgili "Doğal afettir" açıklamasına sert bir yanıt verdi.   Lütfi Elvan'ın açıklamalarından satır başları:   Çalışmaların biraz daha yavaş olacağını görüyoruz. Çamurda ilerlemek oldukça güç, şu anda arkadaşlarımız çamurda ilerlemeye gayret ediyorlar. Belki bir kaç metreden sonra rahatlama olursa daha çabuk ilerleyecekler. Aşağıya doğru bir iniş söz konusu. Suyu dışarı aktarmak kolay ama çamur tabakasını dışarı taşımak daha güç.   "BU BİR DOĞAL AFET DEĞİL"   Taner Yıldız'ın açıklamalarından satır başları:   Bu bir afet filan değil. Maden işletmesi kusura bakmasın. Buraya afet tanımlaması yapmak bu olayı geçiştirmektir. Sel gibi bir durum olsaydı doğal afet derdik ama burası bir doğal afet değil ve bir kusur vardır. Kusur kimdedir o adli soruşturmanın ardından ortaya çıkacaktır. Biz arkadaşlarımızı içeriden çıkarmaya yoğunlaştık ama bu tür açıklamalara gerekli cevabı da vereceğiz.
 

Yorumlar