Steam oyuncu rekoru kırdı

Oyun dünyasının tartışmasız en büyük sosyal oyuncu platformu ve dijital oyun ağı olan Steam'in anlık kullanıcı sayısı rekoru kırıldı. Detaylar haberimizde.

Başta PC oyuncuları olmak üzere milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapan dijital oyun platformu Steam'in anlık çevrimiçi kullanıcı rakamı rekoru kırıldı. Bu rekor rakamın yanı sıra, hangi oyunu ne kadar oyuncunun oynadığına dair detaylar da oyuncularla paylaşıldı.

9 MİLYON OYUNCU

Yayınlanan istatistiklere göre Steam'de anlık olarak yaklaşık 9 milyon oyuncu oyunda aktif olarak Steam'de bir ilki ev sahipliği yaptılar. Bu rekor rakamın yaklaşık bir milyonunu Dota 2 oyuncuları oluşturur iken, devamında ise 600.000 civarında Counter-Strike: Global Offensive oyuncuları yer alıyor.



Sunduğu indirimler ve kampanyalarla oyun dünyasının en büyük oyuncu ağı olmayı başaran Steam, gittikçe de büyümeye devam ediyor. Son olarak aktif kullanıcı sayısını 125 milyon olarak açıklayan şirket, böylelikle oyunda olan aktif kullanıcı rekorunu da gün yüzüne çıkartmış oldu.

Steam ve Valve ayrıca yakın bir zamanda yeni sanal gerçekçilik cihazını ve gamepadini piyasaya sürecek. Detaylar geldikçe, paylaşmaya devam edeceğiz.


Etiket: steam, steam oyun, steam oyuncu, steam oyuncu rekoru

Yorumlar