ABD'de silah karşıtı makalesiyle ödül alan çocuk öldürüldü

Amerika'da Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentinde yaşayan 13 yaşındaki Sandra Parks, evinde öldürüldü.

Sandra Parks, 11 yaşında yazdığı silah karşıtı bir makaleyle ödül almıştı.

Parks makalesinde "Kaos içinde yaşıyoruz. Yaşadığım kentte her gün kaosun örneklerini görüyoruz. Küçük çocuklar anlamsız silah şiddetinin kurbanı" demişti. Ancak yatak odasındayken evin içine sıkılan kurşunlarla hayatını kaybetti.

BELEDİYE BAŞKANI: "BU DELİLİK"

BBC'de yer alan habere göre; Parks'ın annesi Bernice Parks, polise, çocukların televizyon seyrederken erkenden yatağa gittiğini, silah sesleri duyup uyandığını söyledi. Parks, kalktığında kızını yerde kanlar içinde bulduğunu açıkladı.

''BU DÜNYAYI BÖYLE TERK ETMEYİ HAKETMEDİ''

Yerel medyaya konuşan Parks, "Bana 'Anne vuruldum. Polisi ara' dedi. Ona baktım. Ağlamıyordu. Bağırmıyordu. Sükunet içindeydi. Bu dünyayı böyle terk etmeyi haketmedi" dedi. Barret, "Parks'ın ölümü onun evine ateş açmaya karar veren biri sayesinde gerçekleşti. Parks 13 yaşındayken, Şükran Günü haftasında, ertesi gün okulun olduğu bir gün, yatak odasında öldü" dedi.

KENTTE CİNAYETLER TAVAN YAPTI

Barret saldırganın "bir hesaplaşma, bir öfke ya da birini korkutma hedefiyle" harekete geçmiş olabileceğini söyledi. "Bildiğimiz tek şey dün gece 13 yaşındaki bir kız odasında öldü" dedi.

Yerel basın olayla ilgili iki şüphelinin adının geçtiğini yazıyor.

Milwaukee'de, 2014 ve 2015 yılları arasında cinayet oranında büyük artış yaşandı. Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) istatistiklerine göre, Milwaukee kenti Amerika'nın en ölümcül kentleri arasında.

Sandra Parks okullar arası Martin Luther King Jr. makale yarışmasında, "Bizim Gerçeğimiz" başlıklı yazısıyla ödül almıştı.

Milwaukee devlet okulları yönetimine göre Sandra, 2018 yılı içinde öldürülen yedinci çocuk.

ABD

Yorumlar