Sigara bırakma ilaçları ücretsiz oldu!

Sigara bağımlılığından vazgeçmek için tedavi görenler, sigortası olsun veya olmasın tedavideki ilaçlara bedel ödemeyecek.

Sigara bağımlılığından vazgeçmek için tedavi görenler, sigortası olsun veya olmasın tedavideki ilaçlara bedel ödemeyecek.

Sağlık Bakanlığı, sigara tiryakilerinin bağımlılıklarından kurtulmaları üzere gördüğü tedavi için bir karar aldı. Karara göre, sigarayı bırakmak için tedavi görenler sigorta güvencesine sahip olsun veya olmasın, tedavide kullanılan ilaçlar bedelsiz olacak. Karar'ın Resmi Gazete'de yayımlanması ile sigarayı bırakma tedavisinde kullanılan ilaçlar ücretsiz olacak. Bu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Sağlık Bakanlığınca, sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın ilaçlardan ücretsiz yararlanacak. Karar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlandı.

Tütün bağımlılarına ilaçlar ücretsiz

Yayımlanan kararda,  sigarayı bırakma tedavisi gören hastaların sayısı 300 bini geçmemek şartıyla ve ayrıca sosyal güvencesi olsun veya olmasın ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından teslim edilecek. İlaçların dağıtımı birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına dağıtılacak. 

Nikotin Replasman Preparatları ile Bupropion HCI ve Vareniklin içeren ilaçlardan sigara bırakma tedavisi gören veya görmek isteyenler tütün bağımlılığı tedavi ve eğitim birimleri vasıtasıyla bedel ödemeden yararlanabilecek.

Yorumlar