Şifa arayanlar bu çeşmeye koşuyor

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan ve böbrek taşlarını erittiği belirtilen çeşme, şifa arayan vatandaşların adeta akınına uğruyor.

İlçenin Yapıldak mahallesi girişinde bulunan çeşmeden akan suyun böbrek taşını erittiği ileri sürülüyor. Suyun şifalı olduğunu duyan ve inanan çevre ilçe ve mahallelerdeki vatandaşlar özellikle hafta sonlarında çeşme başında kuyruk oluşturuyor. Tıbbi yöntemlere başvuran, ancak bir çözüm alamayan vatandaşlar adeta suya akın ediyor. Mahalle sakinleri, suyu düzenli olarak yaklaşık 6 ay kullanan hastaların iyi olduğunu, böbrek taşlarının eriyip kendiliğinden düştüğünü belirtiliyor.

"SUYU İÇMEYE BAŞLAYINCA BÖBREK TAŞINDAN ESER KALMADI"

Seyitgazi Belediyesi Meclis Üyesi Seydi Kanat da suyun faydasını görenlerden. Kanat, defalarca böbrek taşı rahatsızlığından dolayı doktora gittiğini belirterek, “Suyu içmeye başladıktan sonra böbrek taşından eser kalmadı. Bunu gören doktorlar inanamadı” dedi.
Kanat, su için genellikle farklı şehirlerden gelindiğini ifade ederek, “Buranın şifalı olduğuna inanıyorlar. Genellikle böbrek taşıyla ilgili şikâyeti olanlar, bu suyu içtiklerinde sorununun ortadan kalktığını söylüyorlar. Benim de böbrek taşı sorunum vardı. Doktora gittiğimde kırılması gerektiğini bahsetmişti. Daha sonra bu sudan 6 ay içtikten sonra yeninden doktora gittim. Çekilen filmlerde ve ultrasonlarda bu taşın görülmediğini söylediler. Böbreğimde bulunan taşın gitmesini bu suyun sağladığına inanıyorum. Başka yerde başka sularında iyi olduğunu söylüyorlar. Bu çeşmeye yakın bir çeşme daha var. Onunda aynı şekilde böbrek taşlarına iyi gelindiği söyleniyor. Hafta sonu burada kesinlikle su sırası bulamazsınız. Çok erken saatlerde gelinmesi lazım. Su, yaz ve kış aynı seviyede akıyorlar. Hiç değişme olmaz” diye konuştu.

"BU SU DOKUNMAZ, ÇOK ŞİFALI"

Yapıldak Mahalle Muhtarı Ferit Er ise, suyun faydalı olduğunu belirterek şunları söyledi;
“Eğer vücudunuzda taş varsa, hemen taşı harekete geçirir. Kap kaçakta oluşan tortu, bu suyla kanatınca temizlenir. Bilecik, Kütahya ve Eskişehir’den geliyorlar. Burada sıra çok oluyor. Gelen çok sayıda bidonla geliyor. Gelenler şifa olduğunu söylüyorlar. Aç karnına olsun, tok karnına olsun bu su dokunmaz.”
Mahalle sakini Hasan Özkan, su sayesinde 8 yıldır sağlığına kavuştuğunu söyledi. Ankara’da böbrek taşıyla ilgili ameliyat olduğunu dile getiren Özkan, “Ben 8 yıldır bu su sayesinde yaşıyorum. Tek böbreğim taşlıydı. Taşlarını Ankara’da bulunan bir hastanede aldırdım. O operasyon sonrasında bu suyun faydasıyla yaşıyorum. Suyu kullandıktan sonra da hastaneye gittim. Böbreklerimin tertemiz olduğunu söylediler. Suyu kullanmaya başladıktan sonra hiçbir rahatsızlığım kalmadı” dedi.

Yorumlar